Coopers Investors neemt Ferm over

Delen:

Coopers Investors neemt Ferm over, internationaal een van de grootste handelshuizen in ‘power tools’ met een thuisbasis op industrieterrein Hessenpoort in Zwolle en een dochteronderneming in Shanghai. Met de overname wil Coopers de financiële basis van Ferm verstevigen en de groeiplannen mogelijk maken.

Adviseurs Coopers Investors:
KienhuisHoving Advocaten en Notarissen (Rudolph Snethlage, Mark Huizenga, Rob Mollema, Herbert Heidkamp, Adriaan de Buck), BDO Belastingadviseurs (Cees Nijman), BDO Risk Advisory Services (Gert-Jan Meijerink)

Adviseurs Ferm:
Nysingh Advocaten en Notarissen (Joris de Leur), Ernst & Young (Albert Verhoeff)

Rudolph Snethlage, dealmaker voor KienhuisHoving: “Ferm, wat doen die precies? was mijn eerste vraag, waarmee ik mij direct liet kennen als iemand die thuis niet vaak de handige klusjesman uithangt. Het bleek te gaan om een belangrijke speler op de markt van elektrische gereedschappen voor de doe-het-zelver. Een groot familiebedrijf, toe aan de volgende fase in zijn bestaan. Met veel respect denk ik terug aan Tineke Bakker, die zich gedurende het hele traject, daarin bijgestaan door Joris de Leur, voortreffelijk staande hield in haar positie als verkoopster en CEO. Een traject dat omdat het om ‘haar’ familiebedrijf ging voor haar emotioneel toch niet gemakkelijk moet zijn geweest.
Optredend voor Coopers Investors waren wij in staat om in een korte doorlooptijd de contractsonderhandelingen succesvol af te ronden. De laatste dagen, beter gezegd etmalen, voor kerst waren lang en koud. In de vroege ochtend van de 24ste, nadat de closing had plaatsgevonden op het hoofdkantoor van Ferm te Zwolle, bleken de teams praktisch ingesneeuwd. Sneeuwduinen, slippend en glijdend naar huis, voldaan gevoel, kerstmis!”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven