Corinne Lemkes (De Clercq) haalt toga uit de wilgen

Overstap van de week is Corinne Lemkes. Lemkes is afgelopen maart gestart bij De Clercq Advocaten Notariaat na acht jaar een eigen mediationkantoor te hebben gehad. Ze gaat zich bij De Clercq richten op een combinatie van haar mediationpraktijk en het arbeidsrecht.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze stap. Uw verzoek om opnieuw als advocaat te worden beëdigd ligt bij de Rechtbank. Heeft u de advocatuur gemist?
Jazeker, het is en blijft natuurlijk een schitterend beroep! Ik verheug mij erop om cliënten weer met raad en daad bij te staan. Niet alleen als mediator als er een conflict is, maar hopelijk ook in de voorfase als ik als adviserend advocaat word betrokken. Ik kan ervan genieten om naast ondernemers en HR-managers te staan en met hen mee te denken in arbeidsrechtelijke vraagstukken. Niet alleen in hoe het juridisch zit, maar ook hoe je de zaken aanpakt. Korte lijnen, snel met elkaar schakelen: daar hou ik van. 

U werkt nu bij De Clercq, het kantoor waar u ook al van 1994 tot 2001 werkte. Hadden ze u gemist?
Vast wel, haha! We hebben altijd goed contact gehouden, dus helemaal uit het oog zijn we niet geweest. Maar het is heerlijk om hier weer onderdeel uit te maken van dit mooie kantoor.

Is er in die twintig jaar veel veranderd?
Niet qua sfeer en onderlinge betrokkenheid: die is onveranderd groot. Wat dat betreft is De Clercq echt een soort familiebedrijf. Dat vind ik mooi, omdat mijn eigen roots ook in vijf generaties familiebedrijf liggen. Er is de afgelopen 20 jaar bij De Clercq natuurlijk wel een forse digitaliseringsslag gemaakt. Het ‘postboek’ is niet meer… En het kantoor heeft haar blik verruimd: de ICT-, privacy- en transactiepraktijk zijn uitgebouwd en het kantoor is meer landelijk en internationaal georiënteerd dan destijds.

U geeft ook trainingen, cursussen en opleidingen. Wat zijn dat voor trainingen en waar haalt u de tijd vandaan
Dat klopt, ik geef mediationtrainingen voor het Centrum voor Conflicthantering en ICM. Hele mooie instituten om voor te werken en met elkaar proberen we steeds meer mensen enthousiast te krijgen voor mediation. Ik vind het een sterke combinatie om zelf te mediaten en daarin training te geven: dat versterkt elkaar enorm. En waar ik de tijd vandaan haal? Het kantoor vindt het waardevol dat we bijdragen aan de ontwikkeling van ons vak, dus ik word daarin van harte ondersteund. Overigens net als mijn andere kantoorgenoten die lesgeven in hun vakgebied.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie of wat zou u dan in ieder geval bij u willen hebben?
Als ik in quarantaine moet, dan is er vast een causaal verband met die vier tienerzoons die bij mij thuis rondlopen… Dan zitten we waarschijnlijk met z’n allen in quarantaine en sinds er netwerkkabels door het hele huis lopen, kunnen we dat prima aan. En het is nooit saai met zoveel leuke gozers in huis!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven