David Gokhale: babbelen met niemand minder dan Willem Hoyng

Student-stagiair van de week is David Gokhale. Wat hij nooit zal vergeten aan zijn stage bij HOYNG ROKH MONEGIER is de sfeer en de mensen. "Zo kan er bijvoorbeeld zomaar een zekere Willem Hoyng je kamer binnenstappen en een uitgebreid gesprek starten over de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal van de avond ervoor."

Delen:

David Gokhale (24) zit in het tweede jaar van zijn Legal Research Master aan de Universiteit Utrecht. Hij verwacht in februari 2022 af te studeren. Hij liep in de maanden mei en juni 2021 stage bij HOYNG ROKH MONEGIER in Amsterdam.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Binnen mijn Legal Research Master liggen mijn onderzoekinteresses met name bij het Intellectuele eigendomsrecht. Om inhoudelijk meer te weten te komen over het IE-recht en te ervaren hoe het is om te werken in de IE-praktijk, wilde ik graag stage lopen bij een kantoor met een uitgebreide IE-praktijk. HOYNG ROKH MONEGIER is een specialistisch IE-kantoor en was hiervoor dus uitermate geschikt. Ook het feit dat HOYNG ROKH MONEGIER tot de IE-top van Europa behoort, trok mij erg aan.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Omdat dit mijn eerste stage was, wist ik van tevoren niet al te goed wat te verwachten. Ik verwachtte in ieder geval het kantoor wat beter te leren kennen, een beeld te krijgen van de IE-praktijk en daarin een beetje mee te kunnen draaien. Ook hoopte ik wat nieuwe onderwerpen of vraagstukken te vinden voor mijn onderzoek en mijn scriptie.

Deze verwachtingen zijn allemaal volledig uitgekomen! Ik werd zeer warm verwelkomd en had vanaf dag 1 het idee dat ik echt onderdeel uitmaakte van het kantoor. Zo stond er toen ik mijn mailbox voor het eerst opende al gelijk een interessante en leuke klus voor me klaar.

Ook in de resterende periode werd ik vertrouwd met verschillende interessante taken en onderzoeken, waarbij ik met veel verschillende mensen van het kantoor intensief samenwerkte. Hierdoor zijn alle verwachtingen die ik bij mijn stage had – en wat ik eruit hoopte te halen – met verve voldaan!

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Toen ik mijn stage begon, golden de coronarestricties nog altijd, en gold het advies om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Ik heb mijn stage dan ook zoveel mogelijk vanuit huis gedaan. Gelukkig was er voor mij wel de mogelijkheid om enkele dagen per week naar het kantoor te komen (in de top van de Rembrandttoren met een prachtig uitzicht over heel Amsterdam!). Het was merkbaar dat er veel aandacht was om iedereen ondanks het thuiswerken betrokken te houden en kennis te laten maken met het kantoor. Met verschillende leuke initiatieven en activiteiten is dit ook zeer goed gelukt.

Wat moest je zoal doen?
Ik heb me met name beziggehouden met jurisprudentie- en literatuuronderzoeken, en het verzamelen van bewijs (van bijvoorbeeld merkinbreuk) voor de lopende zaken. Bij HOYNG ROKH MONEGIER loop je een kantoorbrede stage waardoor je alle facetten – voor zover dit in twee maanden mogelijk is – van het intellectuele eigendomsrecht meekrijgt. Dit is naast zeer leerzaam en informatief ook leuk en afwisselend; zo kan je ’s ochtends bezig zijn met het vergelijken van de verpakkingen en merknamen van verschillende etenswaren, en ’s middags werken aan een octrooizaak over de formulering van een geneesmiddel. Deze interactie met een zeer breed scala aan mogelijke onderwerpen is wat IE voor mij zo leuk maakt.

Wat vergeet je nooit meer van je stage?
Naast de verschillende grote en interessante zittingen die ik heb bijgewoond, zullen, zoals gezegd, de sfeer en de mensen die ik er heb leren kennen me bijblijven. Zoals dat Willem Hoyng zomaar mijn kamer kwam binnenstappen en over de voetbalwedstrijd met Nederland begon te praten. Zulke interacties zijn voor mij het meest memorabel.

Ook het prachtige uitzicht over Amsterdam vanuit het kantoor zal ik niet snel vergeten!

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Ik ben zeer tevreden met het verloop van mijn stage, dus echt iets aanpassen zou ik niet willen. Het gepieker en gestress over mijn stage bleek achteraf totaal onnodig te zijn geweest, dus als ik iets anders zou doen dan zou dat het zijn.

Wat was je ‘grootste blunder’? En je grootste succes?
In mijn sollicitatiebrief stond een spelfout in de kantoornaam… Een lekkere binnenkomer dus! Gelukkig werd ik desondanks aangenomen, en heb ik dus een zeer leuke stage genoten.

Mijn grootste succes is lastig te beoordelen, maar als je merkt dat jouw argumentatielijn ten aanzien van een bepaald vraagstuk terugziet in processtukken en pleitnotities voelt dat wel als een groot succes.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Deze stage heeft mijn interesse en enthousiasme over het IE-recht alleen maar verder aangewakkerd. Ook heb ik dankzij deze stage een zeer positief idee over de advocatuur gekregen. Hoewel ik niet met uitsluitsel durf te zeggen dat dit de richting is die ik op zal gaan, lijkt me een carrière in de IE-advocatuur zeer aantrekkelijk!

Waar denk je over tien jaar te staan?
Een mooie baan als IE-advocaat zou een zeer mooie mogelijkheid zijn, maar mijn toekomstplannen zijn – ook voor mijzelf – nog zeer ongewis.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven