De Bijenkorf overgenomen

Delen:

Het Canadese Wittington Investments neemt De Bijenkorf over van Maxeda. Wittington Investments heeft onder meer het Britse warenhuis Selfridges Group en de Ierse keten Brown Thomas in zijn bezit.

Adviseurs Wittington Investments:
Loyens & Loeff (Bas Vletter, Freek Jonkhart, Marc Klerks, Janneke Kluver)

Adviseurs Maxeda:
Clifford Chance (Gregory Crookes, Floor van der Steenstraten, Wieteke van de Kamp)

Bas Vletter, dealmaker voor Loyens & Loeff: “De deal was een strak georganiseerd veilingproces met alle bijbehorende kenmerken: een competitieve aanpak, korte doorlooptijd, beschikbaarheid van vendor due diligence rapporten, een goed ingerichte data-room en een koop/verkoopovereenkomst die kan worden verwacht bij een dergelijk proces. Wittington is een strategische koper, onder meer eigenaar van de prestigiueze warenhuisketen Selfridges in het Verenigd Koninkrijk. Anders dan een typische private equity partij die een aangekochte onderneming of asset in principe voor slechts een beperkte tijd in bezit houdt en vervolgens weer van de hand doet, zal de Bijenkorf voor Wittington als uitgangspunt een lange termijn investering zijn. Wittington opereert in andere landen met groot succes aan de top van de markt en als ik de kranten mag geloven ligt het dus voor de hand dat zij een vergelijkbare strategie ten aanzien van de Bijenkorf zullen voeren. Verder was het erg prettig dat er sprake was van twee goed op elkaar ingespeelde teams, omdat dezelfde juridische adviseurs, Clifford Chance en Loyens & Loeff, binnen zeer kort tijdsbestek opnieuw tegenover elkaar zaten. Dat was eerder het geval bij V&D en nu bij de Bijenkorf. De onderhandelingen werden professioneel en in een positieve, constructieve sfeer gevoerd. Tijdens de deal heb ik overigens geen tijd gehad om naar de Bijenkorf te gaan, maar rond de feestdagen ben ik er wel geweest.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven