De Lantaarn: prijs voor de waarachtige jurist

Delen:

lantaarn_8592-100pxMr. heeft weer een prijs toegevoegd aan het ogenschijnlijk al zo volle prijzenlandschap. Maar, getrouw aan onze afkeer van de pseudo-democratie op dit terrein, waarbij Jan en alleman op elkaar stemt, is de nieuwe prijs qua methodiek identiek aan de succesvolle serie Gouden Peren die we de afgelopen jaren maar liefst 30 keer mochten uitreiken en die zich kenmerkt door het aanwijzen van de primus door de pares.

Ging het bij de Gouden Peer om een oeuvreprijs, bij de nieuwe prijs gaat het om de meest oorspronkelijke denker op dit moment. De man of vrouw die spiritueel leiding geeft aan het debat. En omdat we wel van een metafoor houden doopten we de prijs De Lantaarn. De Lantaarn wordt toegekend aan de persoon die een rechtsgebied van ‘licht’, van inspiratie, van discussie voorziet. En natuurlijk is er de parallel met Diogenes die met een lantaarn de ‘waarachtige mens’ zocht.

Ontwerper Frank van Hooft, die ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van de Gouden Peer, de Gouden Bef en de Gouden Toga, tekende ook voor De Lantaarn.

De eerste winnaar van De Lantaarn is de Amsterdamse hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven