De markt voor zelfstandige juristen en advocaten is weer booming

Terwijl de wereld nog worstelt met de gevolgen van de coronapandemie is de markt voor zelfstandige advocaten en juristen al weer helemaal booming. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse marktmonitor van WeLegal Network, het grootste Nederlandse netwerk van zelfstandigen in de zakelijke juridische markt.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Depositphotos_474544012_s-2019-5a7f1dc9
beeld: Depositphotos

De zomereditie van de WeLegal Index is met 82 punten bijna terug op de piek van zomer 2018. 82 procent van de zelfstandig werkende juristen heeft momenteel zijn praktijk naar wens gevuld. Vorige zomer gold dat voor slechts zo’n 60 procent – het dieptepunt van de afgelopen jaren.
De monitor komt elk half jaar uit en wordt samengesteld uit de input van de ruim 550 leden van het netwerk, advocaten en juristen die als zelfstandige werken voor grote bedrijven, advocatenkantoren en de Rijksoverheid

Stijgend uurtarief

De respondenten uit het onderzoek –zijn ook uiterst positief gestemd over de ontwikkeling van hun markt in de nabije toekomst. 38 procent van hen ziet  bovendien de toegenomen vraag al vertaald in een stijgend uurtarief.

Wrang

WeLegal Network, tot begin dit jaar Netwerk van Ondernemende Juristen geheten, meet sinds 2012 hoe de doelgroep ervoor staat. Coördinator Marijn Rooijmans heeft nog niet eerder zo’n scherpe stijging als nu gezien. “Het lijkt alsof we de schok van corona heel snel te boven zijn gekomen. Ergens is dat ook wel begrijpelijk, want juridisch werk kun je overal doen. Maar het is ook wrang dat veel ondernemers er zo door geraakt worden, terwijl de pandemie in onze markt juist een tegenovergesteld effect lijkt te hebben.” Volgens Rooijmans zoeken veel organisaties naar nieuwe oplossingen en zien ze meer dan ooit de voordelen van het op afstand en flexibel inzetten van juridische krachten.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top