De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

Een interview met hoogleraar rechtssociologie Marc Hertogh (Rijksuniversiteit Groningen). De rechtsstaat is erbij gebaat dat de Rechtspraak de luiken opengooit vindt hij, en de burger moet structureel een plek krijgen aan de tafels van de trias. “Anders gaat de burger zich verder afkeren van de rechtspraak.”

Compliance officers in de advocatuur moeten méér doen dan in de gaten houden of iedereen volgens de regels werkt. Rapportage, integriteit, verantwoord zakendoen – ook dat moeten zij in het dna van advocatenkantoren zien te krijgen.

Is het Openbaar Ministerie een meeloper of juist een gangmaker in het publieke debat? Een wetenschapper en twee OM’ers over openbaarheid XL, het belang van clicks en likes en het OM als de centrale bankier van de nieuwsmarkt.

Niet iedere jurist is meteen na het vwo rechten gaan studeren. Sommigen gingen eerst werken, anderen stapelden meerdere opleidingen voordat ze hun meestertitel behaalden. Drie van hen vertellen over de route die zij bewandelden.

Bekijk hier het februarinummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr.

Nogal wat abonnees ontvangen het papieren magazine op hun kantooradres. Wie nog maar zelden op kantoor komt en Mr. toch niet wil missen, kan een abonnement nemen op het digitale magazine. U kunt daarvoor hier klikken.
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen de papieren Mr. voortaan op uw huisadres te ontvangen. Stuur in dat geval een mail naar abonnementen@mr-magazine.nl en vermeld hierbij uw abonneenummer.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven