De nieuwe Mr. is uit!

Delen:

Het nieuwe nummer van Mr. is uit! Hierin vind je bijvoorbeeld:

  • De biotechnologische ontwikkelingen gaan snel. Britta van Beers, hoogleraar recht, ethiek en biotechnologie aan de Vrije Universiteit, pleit in een interview voor een rechtsfilosofische reflectie én voor normering. “Juristen zouden dat goed kunnen, maar zijn wel de grote afwezigen in het debat.”
  • De Rechtspraak wil veel meer uitspraken online gaan publiceren: uiteindelijk moet dat zo’n 75 procent worden. Publicatie wordt dan in plaats van uitzondering de hoofdregel. Hoe vindt de selectie nu eigenlijk plaats? En welke hobbels zijn er te nemen?
  • Tijdens het eerste fysieke congres van Jurist Doet Wat bespraken de congresgangers onder meer hoe juristen kunnen bijdragen aan duurzaamheid.
  • De arbeidsmarkt piept en kraakt. De juridische wereld vormt daarop geen uitzondering. Arbeidsbemiddelaar Brunel, de advocatenkantoren Allen & Overy en DeHaan en de Universiteit Leiden vertellen hoe zij daarmee omgaan.
  • Met de Wet homologatie onderhands akkoord kunnen bedrijven in moeilijkheden hun schulden laten saneren in plaats van failliet te gaan. Insolventiejuristen zijn tevreden over de wet, die nu bijna anderhalf jaar in werking is.

Bekijk hier het doorbladerbare magazine.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven