De nieuwe Mr. is uit!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het nieuwe nummer van Mr. is uit! Hierin vind je bijvoorbeeld:

  • De biotechnologische ontwikkelingen gaan snel. Britta van Beers, hoogleraar recht, ethiek en biotechnologie aan de Vrije Universiteit, pleit in een interview voor een rechtsfilosofische reflectie én voor normering. “Juristen zouden dat goed kunnen, maar zijn wel de grote afwezigen in het debat.”
  • De Rechtspraak wil veel meer uitspraken online gaan publiceren: uiteindelijk moet dat zo’n 75 procent worden. Publicatie wordt dan in plaats van uitzondering de hoofdregel. Hoe vindt de selectie nu eigenlijk plaats? En welke hobbels zijn er te nemen?
  • Tijdens het eerste fysieke congres van Jurist Doet Wat bespraken de congresgangers onder meer hoe juristen kunnen bijdragen aan duurzaamheid.
  • De arbeidsmarkt piept en kraakt. De juridische wereld vormt daarop geen uitzondering. Arbeidsbemiddelaar Brunel, de advocatenkantoren Allen & Overy en DeHaan en de Universiteit Leiden vertellen hoe zij daarmee omgaan.
  • Met de Wet homologatie onderhands akkoord kunnen bedrijven in moeilijkheden hun schulden laten saneren in plaats van failliet te gaan. Insolventiejuristen zijn tevreden over de wet, die nu bijna anderhalf jaar in werking is.

Bekijk hier het doorbladerbare magazine.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top