De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met Tim de Greve (Stibbe), die een langdurig en fel gevecht voert tegen de aantasting van het verschoningsrecht van advocaten. Hij pakt het Openbaar Ministerie hard aan, heeft een serie overwinningen geboekt bij de rechter en is niet bang om man en paard te noemen. “Als wij zwichten, wie stelt deze misstanden dan aan de kaak?”

Strafrechtdocent Laura Peters (Rijkuniversiteit Groningen) bezoekt al jaren rechtbanken tijdens vakanties en heeft inmiddels tientallen buitenlandse strafzittingen bijgewoond. Leuk én leerzaam. “Alleen al aan de plaatsing van aanklager en verdediging in de rechtszaal kun je veel aflezen over het strafrechtsysteem in het betreffende land.”

Juristen die toekomstbestendig willen zijn, moeten bijblijven. De opleidingsinstituten bieden daarom dit najaar weer volop innovatief en up-to-date onderwijs over juridische vakinhoud, vaardigheden én ethiek. CPO, Dialogue, SSR en PO-Online vertellen erover.

Het conflict tussen bestuursrechter Nathalie van Waterschoot (rechtbank Noord-Nederland) en de Rechtspraak is aan het escaleren. Ze kreeg een berisping, en deed een klokkenluidersmelding.

 

Bekijk hier het septembernummer van Mr.

 

Ontvang (ook) de digitale Mr.
Verreweg de meeste abonnees ontvangen de papieren editie van Mr. Toch stappen steeds meer abonnees over op de digitale versie van het magazine. Wilt u dat ook, dan moet u eerst uw papieren abonnement opzeggen. U heeft daarvoor uw abonneenummer nodig; dit staat op de plastic wikkel waarin u Mr. ontvangt. Ga met dat nummer naar Mr.Online, klik op Abonneren, wijzigen en opzeggen  en kies voor Opzeggen. Daarna kiest u via Abonneren op de optie Abonneren op het digitale magazine.
U kunt natuurlijk ook uw bestaande papieren behouden én de digitale versie nemen. Ook dat kan via onze website, onder Abonneren.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven