De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin weer volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

Interview met Jan-Jaap Oerlemans, onderzoeker bij de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten en bijzonder hoogleraar Inlichtingen en recht aan de Universiteit Utrecht. “Het is denkbaar dat Russische inlichtingendiensten voorbereidingen treffen om hier sabotage te plegen op bijvoorbeeld de energievoorziening of om te spioneren.”

Bij de oprichting van het internationaal handelsgerecht Netherlands Commercial Court in 2019 waren de verwachtingen hoog: veel juridisch complexe zaken, waarmee de Nederlandse rechtspraak zich internationaal op de kaart kon zetten. Zijn de ambities waargemaakt?

De meeste wetenschappelijke publicaties zijn beschikbaar voor iedereen, maar in de juridische sector zitten veel artikelen en proefschriften nog achter een betaalmuur. Bibliotheken en uitgevers worstelen ermee: “Een advocaat die een paar tientjes krijgt voor een artikel, gaat natuurlijk niet de uitgever duizend euro betalen.”

De Nederlandse advocaat Merel Pontier staat in Texas terdoodveroordeelden en langgestraften bij. Bepaald geen makkelijk werk, maar, zo zegt ze vol overtuiging tegen Mr.: “Ik heb de mooiste baan die er is.”

Bekijk hier het oktobernummer van Mr.

Ontvang (ook) de digitale Mr.

Verreweg de meeste abonnees ontvangen de papieren editie van Mr. Toch stappen steeds meer abonnees over op de digitale versie van het magazine. Wilt u dat ook, dan moet u eerst uw papieren abonnement opzeggen. U heeft daarvoor uw abonneenummer nodig; dit staat op de plastic wikkel waarin u Mr. ontvangt. Ga met dat nummer naar Mr. Online, klik op Abonneren, wijzigen en opzeggen en kies voor Opzeggen. Daarna kiest u via Abonneren op de optie Abonneren op het digitale magazine.
U kunt natuurlijk ook uw bestaande papieren behouden én de digitale versie nemen. Ook dat kan via onze website, onder Abonneren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven