De nieuwe Mr. is uit!

Het nieuwe nummer van Mr. is verschenen, met daarin weer volop interviews en artikelen over interessante ontwikkelingen in de juridische wereld.

Delen:

Een greep uit de onderwerpen:

· Interview met hoogleraar burgerlijk recht Willem van Boom (Radboud Universiteit Nijmegen), die vindt dat we in Nederland wel erg terughoudend zijn in het openbreken van overeenkomsten. “We mogen best afstappen van het Anglo-Amerikaanse model dat stelt: contract is contract.”

· Soevereinen bezorgen de Belastingdienst, rechters en overheidsorganen handenvol werk. Zelf komen deze ‘vrije burgers van vlees en bloed’ vaak in de problemen als ze hun rekeningen niet betalen. Hoe stelt de juridische sector zich op?

· Een nieuwe generatie heeft zich aangediend op de arbeidsmarkt, en die moet op nieuwe manieren worden verleid door recruiters. Brunel Legal, Lexence en de Rechtspraak vertellen over hun aanpak.

· De gerechtsjurist was traditioneel de stille kracht op de achtergrond. Maar de laatste tijd treedt de juridisch medewerker steeds meer uit de schaduw en verlangt meer waardering.

· In de nieuwe rubriek ‘Groeten uit…’ beschrijft advocaat Karsten Bruinsma (CMS) zijn ervaringen in Chili, waar hij een paar maanden werkt. Over skiën in augustus, Chileense fintech en ‘Sanhattan’.

 

Bekijk hier het februarinummer van Mr.

 

Ontvang (ook) de digitale Mr.

Verreweg de meeste abonnees ontvangen de papieren editie van Mr. Toch stappen steeds meer abonnees over op de digitale versie van het magazine. Wilt u dat ook, dan moet u eerst uw papieren abonnement opzeggen. U heeft daarvoor uw abonneenummer nodig; dit staat op de plastic wikkel waarin u Mr. ontvangt. Ga met dat nummer naar Mr. Online, klik op Abonneren, wijzigen en opzeggen en kies voor Opzeggen. Daarna kiest u via Abonneren op de optie Abonneren op het digitale magazine. U kunt natuurlijk ook uw bestaande papieren Mr. behouden én daarnaast de digitale versie nemen. Ook dat kan via onze website, onder Abonneren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven