De rappende raadsman is terug

Met de dubbelsingle ‘Bassie/Gut Feeling’ gaat de muziekcarrière van Zuidasadvocaat Marinus Prakke een nieuwe fase in. Net als zijn leven: ook deze bon vivant is gewillig ten prooi gevallen aan het burgerlijke bestaan (al heeft hij nog zo zijn uitspattingen).

Delen:

Bassie _ Gut Feeling cover art (002) verkleind

“Eén voor de knowledge, twee voor de lol, drie voor bravoure, vier pour l’amour” – MC Prak$ weet nog altijd als geen ander het yuppisme met de nodige ironie te cultiveren. Maar naast de aan het genre inherente borstklopperij is er in het nieuwe werk tevens de nodige ruimte voor zelfrelativering. “Vijf voor de passie, m’n laptoptassie. Ben ook gewoon een clown; net Bassie”, omschrijft de advocaat bij Loyens & Loeff zijn pretentieloze zelf.

Niet-meer-vrijgezel

Ziedaar het natuurlijke vervolg van zijn debuutalbum Rappende Raadsman uit 2023. In de nieuwe single ‘Bassie’ (te beluisteren via Spotify) reflecteert de niet-meer-vrijgezel op intredende nesteldrang. Sinds kort woont hij samen en ontdekt steeds meer een zachte kant in zichzelf. Nog altijd “tof als een peer, scherp als een speer en zo sterk als een beer, maar liever beregezellig.” De rap van de tongriem gesneden Randstedeling omarmt alles wat vroeger dodelijk saai leek. “You get me?! Gooi die wandelschoenen at me.” Prakke wil om zes uur al aan de piepers.

Kriebel in de buik

En tóch kruipt het bloed soms waar het niet gaan kan. In de schemerfase tussen de verlengde studententijd en het burgerleven blijft de 29-jarige af en toe verlangen naar nachtelijke escapades. Op de B-kant ‘Gut Feeling’ beschrijft hij de terugkerende drang om de bloemetjes buiten te zetten. “Remmen los, stoom afblazen, paradoxen achterlaten – status quo niet hand te haven.” En zo kunnen fans hem nog altijd zomaar eens in het Amsterdamse nachtleven treffen: “Er zijn heel wat mazen in ontwikkelingen van die heute Abend want die heute Abend is nog im Frage.”

Dak eraf

Aan festiviteiten gelukkig geen gebrek. “Tijdens de Album Release Party in juni van vorig jaar werd het figuurlijke dak afgeblazen van een bomvolle Akhnaton te Amsterdam”, laat een trotse Prakke aan Mr. weten. Na een zonnige aftrap met een glaasje bubbels werd tot in de late uurtjes doorgefeest en waren er verscheidene optredens. Natuurlijk van MC Prak$ en zijn producer Robijntje zelf, maar ook van collega-rappers Jong Louis en Meester Hidde (niet in de rechten, maar aardrijkskunde op het Lumion in Amsterdam-West).

Dit najaar zal ook MC Prak$’ tweede plaat Rappende Raadsman II groots worden gelanceerd, zo kondigt hij alvast aan.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven