Zuidasadvocaat dropt hiphopalbum

Met de single ‘Typen’ verblufte Marinus Prakke alias MC Prak$ eind vorig jaar zowel de juridische wereld als de rapscene: de videoclip bij het nummer is inmiddels bijna dertigduizend keer bekeken op YouTube. Nu is er het studioalbum ‘Rappende Raadsman’.

Delen:

Rappende Raadmsn-2
Hoes van 'Rappende Raadsman'

Prak$ lost zijn belofte aan de fans om een volledige plaat te ‘droppen’ dan eindelijk in, en het lange wachten wordt meer dan beloond. Liefst dertien nieuwe klappers worden in één keer over het publiek uitgestort. Op het album Rappende Raadsman (vanaf vandaag in zijn geheel te beluisteren op Spotify) weet de rechtsgeleerde ritmerijmer opnieuw precies de essentie te vatten van het leven in de rat race van de commerciële advocatuur. Zoals op Zuidas Flows: “Johannes Vermeer, elke penstreek is secuur. Net weer een adviesje uitgestuurd – het was net literatuur”.

Havermelk

Een gangsterrapper kun je hem niet noemen, met zijn nette pak en meer-dan-9-tot-5-baan bij de afdeling Competition & Regulatory van ‘LoLo’ Loyens & Loeff. Maar Prakke weet het leven aan de Zuidas als geen ander te vertalen naar het hiphopidioom: “Ben niet met die dealers en rovers maar met die yuppen en kakkers. Met die schaamteloze stedelijke types in pakken of juist in oversized kloffies, drinken haver in koffies.”

Frikandelletje

De thematiek op de elpee draait niet enkel om het advocatenbestaan. De tijdsgeest wordt ook in bredere zin verwoord in nummers zoals Young & Urban Dingen, Nederlandse Bond 2 (“Ik spaar en invest; behoud me van het gooien met mest”) Knowledge is the Motivation, en natuurlijk Typen. Daarbij worden de grote metaforen niet geschuwd: “Het leven is soms net een frikandelletje, je maakt ‘m zelf speciaal. Dus hang de slingers op – weet niet of ik morgen haal.”

Nunspeet

Ja, hij slaat het “plat als een pita, tot de kern van de zaak.” Rappende Raadsman werd opgenomen in Nunspeet, alwaar producer Robin ‘Robijntje’ den Boer (zelf in het dagelijks leven promoverend arts te Utrecht) de teksten van MC Prak$ voorzag van muziek. De heren trokken zich getweeën terug in een stacaravan in het Gelderse plaatsje Nunspeet – hiphop blijft straatcultuur –  alwaar ze inspiratie opdeden in de dorpsherberg en het plaatselijke café. Die is nog lang niet op, want terwijl MC Prak$’s debuut nog vers van de pers is, wordt al gezinspeeld op een vervolgplaat.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven