Nieuws

Deurwaarders eisen geld van Staat

Wilbert van de Donk
Wilbert van de Donk. Foto KBvG.

De deurwaardersorganisatie KBvG bereidt een rechtszaak voor tegen de Staat. Volgens het Financieele Dagblad eisen de deurwaarders met terugwerkende kracht meer geld voor hun werk. KBvG-voorzitter Wilbert van de Donk meent dat het ministerie van Veiligheid en Justitie de deurwaarderstarieven onjuist en onrechtmatig heeft vastgesteld.

“Een gerechtsdeurwaarder, wiens beroep het is om naleving van de regels af te dwingen, mag verlangen dat de overheid zelf ook de regels naleeft,” zei Van de Donk eerder dit jaar tijdens een ledenvergadering. Volgens Van de Donk werken deurwaarders nu onder de kostprijs.

De KBvG-leden kregen formulieren toegestuurd waarmee ze de KBvG en Stibbe-advocaat Tijn Kortmann konden machtigen om over dit het geschil te procederen tegen de Staat.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures