Devoon en Trivium Software gaan verder als NEXTlegal

Delen:

beeld bij nextlegal
Foto: Joni Israeli

De softwarebedrijven Devoon en Trivium Software bundelen hun krachten en gaan samen verder als NEXTLegal. Zo willen ze hun positie in de markt van de juridische software verder versterken. De lancering van NEXTLegal werd op donderdag 7 november feestelijk gevierd op een boot in het Amsterdam-Rijnkanaal in Utrecht.

Devoon en Trivium Software maken deel uit van de Lexxyn Groep, een samenwerkingsverband van bedrijven die actief zijn in digitale oplossingen voor juridische dienstverleners als advocaten en notarissen.

Lang verkering

De fusie is volgens de nieuwe directeur Martin Duijs een logisch gevolg van de steeds nauwere samenwerking tussen de bedrijven in de afgelopen jaren. “We hebben lang verkering gehad, maar nu gaan we voor het echie,” zei Duijs tegen een zaal vol personeelsleden, advocaten, notarissen en kantoormanagers uit de juridische dienstverlening. “Door de fusie kan NEXTlegal zowel advocaten als notarissen laten profiteren van elkaars expertise en verder bouwen aan de softwareoplossing van de toekomst.

Alles-in-een

Trivium Software levert met FORTUNA en NEXTmatters twee alles-in-een softwareoplossingen voor advocaten en bedrijfsjuristen. De software wordt in samenspraak met advocaten ontwikkeld. Devoon is architect en leverancier van NEXTassyst, een softwarepakket voor notariskantoren, waarbij de nadruk ligt op productie van documenten. Bij FORTUNA gaat het om administratieve afhandeling en urenregistratie. NEXTmatters en NEXTassyst zijn in de basis dezelfde pakketten en meer gericht op urenregistratie, document management systeem en customer relationship management.

Combinatiekantoren

NEXTassyst voor het notariaat en Trivium Software voor de advocatuur zijn gebouwd op de dezelfde architectuur. Daardoor is het mogelijk dat NEXTlegal een alles-in-een oplossing aanbiedt voor combinatiekantoren waarin advocaten en notarissen samenwerken. “Zo kunnen beide sectoren profiteren van elkaars sterke punten,” legt Duijs uit. “Met NEXTlegal zorgen we ervoor dat iedere juridische professional een vitaal kloppend digitaal hart heeft.”

NEXTlegal heeft bijna 500 advocatenkantoren, notariskantoren en corporate legal afdelingen als klant. De naamswijziging gaat in op 8 november 2019. Als onderdeel van de rebranding is een nieuwe huisstijl ontwikkeld, inclusief een nieuwe website www.NEXTlegal.nl.

Rolf Schrama

De feestelijke lancering van de nieuwe naam werd opgeluisterd door een inspirende toespraak van Rolf Schrama. Deze gastspreker, die is gehandicapt door een aangeboren groeistoornis, vertelde met passie over zijn strijd om mee te tellen in de samenleving, om erbij te horen, om te laten zien dat hij net zo goed was als anderen, nee zelf béter. Dit leidde ertoe dat hij altijd en overal geforceerd bezig was met presteren. Hij kwalificeerde zich als zeiler voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro waar hij een zevende plek in de wacht sleepte. Pas toen hij de levenswijsheid ‘Vecht niet tegen de wind, gebruik hem om vooruit te komen’ kon omarmen, kon hij gelukkig worden.

Als NEXTLegal ook zo in de wedstrijd zit, zal het bedrijf veel voorspoed kennen.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven