Directeur Juridisch Loket weg na bestuurscrisis

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Depositphotos_131027298_s-2019
foto: Depositphotos

Na een bestuurscrisis is Jan Albert Waal teruggetreden als algemeen directeur van het Juridisch Loket.

Begin dit jaar bleek dat 23 van de 30 vestigingen van het Juridisch Loket het vertrouwen in Waal hadden opgezegd. Zij vreesden dat de kwaliteit van juridische hulp aan mensen met een laag inkomen onder zijn leiding verder achteruit zou gaan.

Angstcultuur

Een aantal vestigingen weigerde zelfs de directeur nog te ontvangen voor zijn jaarlijkse werkbezoek. “Daar waar u ons werk zou kunnen vergemakkelijken, worden de problemen in stand gehouden of zelfs verergerd”, schreven de afdelingen aan Waal, die sinds 2004 in functie was. Ze hadden het ook over een ‘angstcultuur’. De directeur had ook het vertrouwen van de ondernemingsraad verloren.

In goed overleg

De raad van toezicht, onder leiding van Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen, schakelde afgelopen najaar al een adviesbureau in om onderzoek te doen naar de onrust binnen het Juridisch Loket. Volgens een persbericht zijn de raad van toezicht en Waal “in goed overleg” tot zijn terugtreden gekomen.
Susanne van ’t Wout is benoemd tot interim directeur van het Juridisch Loket.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top