Dirkzwager-advocaat Knüppe algemeen deken

Delen:

Frans Knüppe
Frans Knüppe

Frans Knüppe, advocaat bij Dirkzwager, neemt als waarnemend deken van de Nederlandse Orde van Advocaten de taken over van Johan Rijlaarsdam. Die liet weten zijn werkzaamheden per direct neer te leggen, ‘om persoonlijke redenen’.

Knüppe is 41 jaar advocaat en heeft altijd bij Dirkzwager gezeten. Tussen 2005 en 2008 was hij deken in het arrondissement Arnhem, en momenteel zit hij als waarnemend deken in het bestuur van de NOvA. Ook was hij (tot november 2014) zes jaar voorzitter van het internationale kantorennetwerk TELFA (Trans-European Law Firms Alliance) waar Dirkzwager deel van uitmaakt.

Bij Dirkzwager heeft hij momenteel een adviserende rol. Daarnaast treedt hij op als arbiter/mediator in geschillen tussen bedrijven – Knüppe is ook arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut (NAI).

‘Ruzie’

Johan Rijlaarsdam (1960, Houthoff) werd op 1 november 2018 algemeen deken. De reden voor Rijlaarsdams plotselinge vertrek is nog niet bekend. De Telegraaf meldde dat er ‘verschillen van inzicht’ zouden zijn binnen de NOvA (‘ruzie’) maar in diezelfde krant neemt het hoofd communicatie daar afstand van. Wat de ‘persoonlijke redenen’ zijn wordt niet verder toegelicht.

In de vergadering van het college van afgevaardigden op 26 maart 2020 zal de verkiezing van de nieuwe algemeen deken plaatsvinden. De algemene raad is voornemens Frans Knüppe hiervoor voor te dragen.

Lees meer over:

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven