Eefje Ruiter (LOFF Advocaten): van bier naar de balie

Overstapper van de week is Eefje Ruiter. Ruiter is per 1 maart 2022 begonnen als advocaat-partner bij LOFF Advocaten in Enschede, een nieuw advocatenkantoor dat zij samen met Alex Prascevic heeft opgericht. Zij is als hoofd vastgoed afkomstig van Koninklijke Grolsch.

Delen:

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Heeft u een gat in de markt gevonden?
Bedankt! We hebben met LOFF Advocaten niet zozeer een gat in de markt gevonden, maar wij doen waar we goed in zijn en – beter nog – wat we leuk vinden. Wat ons onderscheidt is dat wij in de advisering naar onze cliënten gebruik kunnen maken van de ruime ervaring en inzichten die we in het bedrijfsleven hebben opgedaan. We weten waar de behoefte van onze cliënten ligt en hoe we een dossier op een praktische wijze naar een oplossing kunnen sturen. Dit maakt dat wij veel meer te bieden hebben dan alleen onze juridische expertise en daar ligt dan ook onze toegevoegde waarde.

Heeft u de inrichting van uw kantoor zelf gedaan?
Jazeker. Ons kantoor is gevestigd in een pand dat in het verleden het kantoor van de Twentsche Bank, voorloper van de ABN, huisde. Het pand, dat wij delen met Snelder Zijlstra Makelaars en diverse andere vastgoedgerelateerde bedrijven, ademt een sfeer van historie. Door bij de inrichting te kiezen voor de nodige moderne elementen is het tegelijk eigentijds. Ik heb een voorliefde voor gebouwen met cultuurhistorische waarde. In mijn rol als hoofd vastgoed kon ik wat dat betreft mijn hart ophalen. Het realiseren van het kantoor van Grolsch in Amsterdam in een monumentaal pand waar eveneens het iconische horecabedrijf ‘Café de Jaren’ is gevestigd, is daarbij een van mijn hoogtepunten geweest. Ook thuis, een oud schoolgebouwtje in een Twents buurtschap, kan ik mijn creativiteit qua inrichting helemaal kwijt.

U en mede-oprichter Alex Prascevic komen bij Grolsch vandaan. Is het even wennen aan de advocatuur?
|Het klopt dat wij beiden bij Grolsch vandaan komen, de advocatuur is ons echter niet onbekend. Alex heeft naast ruime ervaring bij een regionaal advocatenkantoor ook jaren zijn eigen advocatenpraktijk gerund. Ikzelf heb, voordat ik verantwoordelijk werd voor het vastgoed van Grolsch, jarenlang als advocaat voor de brouwer gewerkt. Enorme verrassingen heb ik in de eerste twee maanden dan ook niet ervaren. Het is vooral de dynamiek en diversiteit in zaken en cliënten die weer volop energie geeft en uitdaging biedt.

Waarom ‘LOFF’?
De kantoornaam is enerzijds geïnspireerd op het woord ‘lof’, volgens oudhollandse spelling geschreven met dubbel ‘ff’. Anderzijds staat de naam ook voor Legal OFFice Advocaten. Daarmee geven we aan dat wij het juridisch verlengstuk van een bedrijf zijn. We kunnen daarnaast ook bijspringen als de juridische afdeling van een cliënt overloopt of (tijdelijk) als extern bedrijfsjurist fungeren voor ondernemingen die daar zelf niet over beschikken.

Wat wilt u over vijf jaar bereikt hebben met het nieuwe kantoor?
Onze ambitie is om dan in Oost-Nederland leading te zijn binnen onze specialisaties (vastgoed, retail, horeca en franchise). Dit willen we bereiken met behoud van ons frisse, creatieve en toegankelijke karakter en bij voorkeur in samenwerking met nog een aantal kwalitatief sterke en gedreven advocaten bij wie ‘doen wat je leuk vindt’ centraal staat.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven