Een juridische beslisboom maken: zo doe je dat

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
TDI banner Amsterdam LawHub
Foto: UvA

Samenwerking tussen ArbeidsmarktResearch UvA en ict-bedrijf Transform Data International moet ertoe leiden dat bedrijven en overheidsinstellingen gemakkelijker beslisbomen kunnen maken op basis van juridische regels. Ook UvA-studenten profiteren omdat zij leren omgaan met de software van Neota Logic.

ArbeidsmarktResearch UvA (ARR UvA) is vooral bekend door de digitale tool magontslag.nl, aan de hand waarvan mensen kunnen inschatten of er in hun zaak een redelijke grond voor ontslag bestaat.

Beslissystemen

Rachel Rietveld
Rachel Rietveld

“Wij zetten juridische regels om naar beslissystemen,” legt Hoofd R & D Rachel Rietveld van ARR UvA uit. “Daar doen we nu met onze eigen software. Maar het samenvoegen van onze systemen met systemen binnen de bedrijven of overheid is nu nog lastig. Dat geldt ook voor het ophalen van data. Dankzij de toepassing van Neota Logic van Transform Data International kan dat allemaal wel, en nog makkelijk ook.”

Totaalpakket

Het voordeel voor TDI is dat het niet alleen de software levert, maar daarbij ook de benodigde begeleiding en inhoud kan bieden aan bedrijven en overheidsinstanties. Rietveld: “We hebben trainingen gekregen in Neota Logic en zo kunnen we bedrijven en overheidsinstellingen het totaalpakket bieden; software met juiste juridische inhoud. We betrekken daar studenten bij.”

Prototypes maken

Ook de studenten profiteren. Door wegwijs te worden in Neota Logic leren ze werken met dergelijke software en kunnen ze ook prototypes maken. Rietveld: “Als ze later verder willen gaan met expertsystemen, dan kunnen ze werken met geschikte software zoals Neota Logic. En weten ze ook wat er mogelijk is.” Neota Logic is een cloud toepassing die in staat is expertise van juristen te automatiseren. Het gaat hier om een overeenkomst met gesloten beurzen.

Verzekeringsmaatschappijen

Transform Data International is gespecialiseerd in technologie waarmee (juridische) vraagstukken en processen digitaal worden afgehandeld. Die technieken worden toegepast door verzekeringsmaatschappijen, advocatenkantoren en juridische afdelingen.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Rijksoverheid zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top