Eerste hoogleraar internetrecht in Nederland

Delen:

Untitled-1_tcm22-231436De rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit Amsterdam heeft mr. dr. Arno Lodder benoemd tot hoogleraar ‘Internet governance and regulation’. De eerste leerstoel op het gebied van internetrecht in Nederland.

De leerstoel is ook internationaal onderscheidend, door de inbedding in een transnationale context en de nauwe samenwerking met specialisten op het gebied van Europees recht, volkenrecht en rechtsfilosofie. De leerstoel is gevestigd binnen de afdeling ‘Transnational Legal Studies’ van de rechtenfaculteit en valt onder het onderzoeksprogramma ‘Boundaries of Law’.

Arno Lodder verzorgt onder andere de vakken Actualiteiten Internetrecht, Internet Governance en E-commerce Law. Daarnaast doet hij onderzoek naar de spanning tussen de technische mogelijkheden van internettechnologie en de juridische toelaatbaarheid. Lodder heeft gepubliceerd over diverse internetrechtelijke onderwerpen zoals spam, sociale netwerken, virtuele werelden, elektronische handtekeningen en online geschillenoplossing. (bron: VU)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven