Eerste lezing Vereniging Jonge Arbeidsrechtadvocaten

Delen:

De kersverse Vereniging Jonge Arbeidsrechtadvocaten (VJAA) organiseerde vorige week haar eerste lezing. De lezing werd gegeven door Edith Franssen, universitair docente aan de Universiteit van Amsterdam en advocaat bij Loyens & Loeff.

Franssen behandelde een aantal aspecten van de grensoverschrijdende arbeid. Bij grensoverschrijdende arbeid rijst in de eerste plaats de vraag welk recht op de arbeidsovereenkomst van toepassing is. Zijn partijen geheel vrij om daarover afspraken te maken of worden er grenzen aan die afspraken gesteld? De arbeidsvoorwaarden zoals die in de arbeidsovereenkomst zijn afgesproken zullen bekeken moeten worden in het licht van een bepaald nationaal rechtsstelsel. Kan de Poolse werknemer een beroep doen op de Nederlandse Arbeidstijdenwet, ook al is Pools recht op zijn arbeidsovereenkomst van toepassing verklaard? Verder is aan de orde gekomen of de buitenlandse werknemer zich op een Nederlandse CAO kan beroepen en of de werkgever in geval van ontslag altijd een ontslagvergunning moet vragen aan het UWV WERKbedrijf. Met ander woorden: Is het BBA van toepassing op de internationale arbeidsovereenkomst?

De lezing werd bijgewoond door enkele enthousiaste arbeidsadvocaten, waarna allen naar het naastgelegen café Hofman vertrokken voor een borrel en een borrelhap. Aldaar werd nader kennis met elkaar gemaakt.

De VJAA zal regelmatig lezingen organiseren over arbeidsrechtelijke thema’s. De toegang is gratis voor leden. Daarnaast werkt de VJAA samen met verschillende opleidingsinstituten. Voor meer info: www.VJAA.nl

 

Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten

Maarten Dammingh (Joosten Advocaten), Annelies Baas (Wille Donker), Judith Langeveld – de Groot (Wille Donker), Jolien Janse – Velema (Wille Donker), Petra klein Gunnewiek (Joosten Advocaten) en Pieter van Oordt (Loyens & Loeff, tevens penningmeester VJAA)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven