Elske Raedts (Stibbe) over schaken, koffietjes en kerstfeest in juni

Overstapper van de week is Elske Raedts. Raedts is sinds 1 mei 2022 counsel bij Stibbe in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in mededingingsrecht. Raedts was hiervoor verbonden aan Freshfields Bruckhaus Deringer.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Wat is het eerste dat u op uw bureau of in uw nieuwe kast heeft neergezet?
Dank je wel! Een schaakspel met het voornemen van mijn nieuwe kamergenoot Frederick en mij om dat op te gaan pakken op rustige momenten. Het bord is ondertussen al van mijn bureau naar de kast verhuisd om plaats te maken voor wat dossiers. Dus ik ben benieuwd hoe lang we nodig zullen hebben om te leren schaken. 

Wat gaat Freshfields van u missen?
Toch wel mijn kennis van de Amsterdamse gastronomie. Aan mij was meestal de eer toebedeeld om te bepalen waar we gingen eten of borrelen als daar een aanleiding toe was. 

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Na negen jaar ken je wel zo een beetje alle belangrijke ins en outs van kantoor en je collega’s. Ik probeer nu in een sneltreinvaart de ins en outs van Stibbe en mijn nieuwe collega’s te leren kennen. Dus ik plan vooral veel koffietjes (ik ben al een regular bij Karin, onze barista) en probeer geregeld langs te lopen bij mensen van andere afdelingen. Dat lukt aardig nu iedereen toch wel weer minimaal vijftig procent van de tijd op kantoor is. Verder lijkt er een inhaalslag gaande van gemiste sociale evenementen, wat erg handig is en natuurlijk leuk. Zo hebben we over twee weken een verlaat kerstfeest op het programma staan. 

Doet u aan carrièreplanning?
Niet echt. Ik heb nooit een vijfjarenplan gehad of iets dergelijks. Tegelijkertijd ik zou mezelf niet als roekeloos beschrijven als het op mijn carrière aankomt. Ik heb heel bewuste keuzes gemaakt; voor de advocatuur, het mededingingsrecht, de overstap van De Brauw naar Freshfields en nu van Freshfields naar Stibbe. Maar dit heb ik steeds gedaan op basis van kansen die zich voordeden en die ik niet kon laten lopen. Dat gevoel overheerst bij deze overstap ook weer.  

Wat staat er bovenaan op uw bucketlist?
In het voorjaar van 2020 had ik een tafeltje weten te bemachtigen bij Noma in Kopenhagen. Maar door corona is dat feest niet doorgegaan. We staan nu op de reservelijst van een stuk of vijftien avonden in augustus en september. Dus ik hoop dat ik dit jaar nog een last minute reisje kan boeken naar Kopenhagen om dit restaurantbezoek van mijn bucketlist af te kunnen strepen. 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top