Emelie van Houtven (Ploum) over het sociale aspect van een stage

Student-stagiair van de week is Emelie van Houtven. Emelie liep stage bij Ploum. “Allereerst heb ik geleerd om op een hoog tempo te presteren en daarbij de diepgang van de...

Delen:

Emelie van Houtven (Ploum)

Emelie van Houtven (24) studeert aan Universiteit Leiden. Zij verwacht in april 2024 af te studeren. Zij loopt stage bij Ploum te Rotterdam op de afdeling IP/IT in de maanden januari en februari 2024.

Wanneer ben je begonnen met je studie en wat is je master?
Ik ben in 2018 begonnen met de bachelor international business law en ik volg nu de master ondernemingsrecht. Aangezien het IE-recht mijn interesse heeft gewekt, overweeg ik nog een specialisatiemaster te volgen vanaf september 2024.

Wat is jouw geheim om je focus te houden tijdens het studeren?
Wat mij helpt om mijn focus te houden is het inplannen van leuke dingen, waardoor ik mijzelf niet de hele dag opsluit in de bibliotheek. Ik probeer er steeds voor te zorgen dat ik na een lange dag studeren iets leuks op de planning heb staan. Dit varieert van koffie drinken met vrienden tot het volgen van een groepsles in de sportschool. Op die manier heb ik altijd iets om naar uit te kijken en zorg ik ervoor dat mijn focus even ergens anders ligt dan bij de studie. Nadien kan ik terug met een frisse blik naar de stof kijken.

En was het leuk om stage te lopen?
Ik vind het heel leuk en leerrijk om stage te lopen bij Ploum. Ik loop momenteel stage op de sectie IP/IT en houd mij vooral bezig met literatuur- en jurisprudentieonderzoek met betrekking tot het IE-recht. Ook help ik met het beoordelen van bewakingsberichten met betrekking tot merkrechten. Verder deed ik ook nog opzoekingen in het kader van het privacy- en contractenrecht.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je stage geleerd hebt?
Er zijn twee belangrijke dingen die ik tijdens mijn stage geleerd heb. Allereerst heb ik geleerd om op een hoog tempo te presteren en daarbij de diepgang van de stukken niet te verwaarlozen. Ik vond het eerst lastig om het perfectionisme los te laten en niet alles minstens drie keer na te lezen. Ook heb ik geleerd om tijdig aan te geven wanneer ik iets niet wist. Ik voelde me eerst vaak bezwaard dat ik ergens niet uitkwam, maar uiteindelijk is het als student-stagiaire heel normaal dat je soms hulp moet vragen.

Heb je nog een leuke blunder gemaakt?
Ik heb zeker een grappige blunder gemaakt. Ik vertelde een van de advocaten dat ik het verschil niet zag tussen het product van de cliënt en het product van de wederpartij in het kader van een inbreuk op het modelrecht. Er werd toen wel gelachen. Dat was immers net wat vermeden moest worden, omdat er dan sprake zou zijn van een inbreuk. 

Wat is je tip voor medestudenten als het gaat om stagelopen?
Probeer het sociale aspect van een stage niet uit het oog te verliezen. Een stage is ook een mogelijkheid om de mensen en het kantoor te leren kennen. Probeer dus telkens mee te gaan als ze voorstellen om koffie te drinken.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven