E.ON besteed telecommunicatiediensten uit

Delen:

Na een Europese tender die bijna een jaar heeft geduurd gaat E.ON wereldwijd tal van telecommunicatiediensten uitbesteden aan T-Systems, een dochterbedrijf van Deutsche Telekom. Circa 220 E.ON-medewerkers gaan over naar T-Systems, het contractvolume kan naar verluidt oplopen op tot een miljard euro.

Adviseurs E.ON AG:
Heymann & Partner (Thomas Heymann, Katherine Scheja, Moritz Huesch, Walter Born)

Adviseurs T-Systems:
Allen & Overy (Amsterdam: Herald Jongen, Suzanne Sikkink, Kees Schillemans, Wijnanda Rutten, Adri Lombard, Louwrens Phoelich, Düsseldorf: Tobias Neufeld, Hamburg: Nadine Herrmann, Marcus Grühn, Volker Rosengarten), T-Systems inhouse (Dirk Huneke, Oliver Haarer, Hilmar Leonhardt)

Herald Jongen, dealmaker voor Allen & Overy: “Wij zijn erg tevreden dat we T-Systems mochten bijstaan in deze belangrijke en zeer grote uitbesteding door E.ON. In zulke deals in meerdere jurisdicties is het van groot belang om in korte tijd een internationaal team van specialisten in te zetten, waar ook ter wereld. In dit geval werkten we maandenlang in Duitsland. T-Systems is een belangrijke cliënt voor ons, die wij ook al bijstonden in grote outsourcingdeals door Philips (2009) en Shell (2008). Juridisch uitdagend was dat er bij vrijwel ieder onderhandelingspunt ingeschat moest worden wat de impact zou zijn op het totale ingewikkelde bouwwerk. Daarvoor moet je alles in je hoofd hebben; een klein foutje kan het hele zaakje in elkaar doen storten. Ook uitdagend was de combinatie van adviseren en onderhandelen over commerciële en technische punten zonder teveel juridisch wapengekletter. Bijzonder moment was toen ons onderhandelingsteam aan het einde van de beslissende laatste ronde binnentrad met door mij geregelde stropdassen in de kleur van het E.ON logo. Het hele team van E.ON stond op en applaudisseerde.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven