“Er komen meestal vragen uit de praktijk die ik nooit had verwacht”

Delen:

Marjon de Braal volgde het afgelopen jaar de master staats-en bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht, met als specialisatie omgevingsrecht. Ze besloot stage te gaan lopen bij Van der Feltz. “Wat ik vooral heb geleerd is dat uit de praktijk meestal vragen komen die ik nooit had verwacht.”

Waarom heb je voor Van der Feltz gekozen?
Vooral de vakken omgevingsrecht spraken mij aan en daar wilde ik graag in verder. Tijdens deze master kwam ik erachter dat bij Van der Feltz verschillende specialisten werkzaam zijn op het gebied van omgevingsrecht. Vervolgens kwam ik Van der Feltz tegen op een congres en raakte ik in gesprek. Vanwege de informele sfeer op kantoor en de specialismen van de advocaten heb ik besloten stage te gaan lopen bij Van der Feltz.

Wat waren jouw verwachtingen vooraf?
Ik hoopte vooral veel mee te krijgen uit de praktijk, omdat ik benieuwd was hoe ik mijn kennis vanuit de Universiteit in de praktijk zou kunnen inzetten. Inhoudelijk wilde ik ook graag zoveel mogelijk verschillende zaken langs zien komen en daarnaast ervaring opdoen door het bijwonen van zittingen. Juist die praktijkervaring is namelijk de meerwaarde van een stage. Daarnaast was ik ook benieuwd naar de sfeer op een kantoor als Van der Feltz.

Heb je door je stage een goed beeld van de advocatuur gekregen?
Tijdens mijn stage heb ik veel meegekregen van de advocatuur en ik denk dat ik zo een goed beeld heb kunnen vormen. Ik heb meegekeken in verschillende rechtsgebieden en ook verschillende dingen mogen doen. Zo ben ik mee geweest naar zittingen, heb ik notities geschreven over uiteenlopende onderwerpen en heb ik zelfs meegewerkt aan een pleitnota en annotaties, ben ik mee geweest met uitjes en heb ik kantoorborrels mee mogen maken. Mijn werkzaamheden waren divers en ik heb met verschillende kantoorgenoten kunnen praten over hoe het werken in de advocatuur is.

Wat heb je geleerd dat je niet meer zal vergeten?
Wat ik vooral heb geleerd is dat uit de praktijk meestal vragen komen die ik nooit had verwacht. Dat maakt het werk ook juist leuk en uitdagend. Daarom denk ik ook dat ik werken in de juridische wereld interessant zal blijven vinden en wil ik mijn verdere loopbaan in de rechtspraktijk voortzetten.
Daarnaast zal ik niet meer vergeten dat tijdens mijn stage een nieuwe zaak binnen kwam, waarvoor ik meteen gevraagd werd een notitie te schrijven. Vlak voor het einde van mijn stage heb ik ook de zitting mee mogen maken. Het was erg interessant om zo van begin tot eind bij een zaak betrokken te zijn. En ik was ook enigszins trots toen ik tijdens de zitting verschillende dingen terug hoorde komen waar ik mee bezig was geweest. Dan zie je pas echt dat het werk wat je doet nuttig is voor praktijk.

Zou je Van der Feltz aan andere studenten aanbevelen, en zo ja, waarom?
Een stage bij Van der Feltz zou ik zeker aan andere studenten aanbevelen. Vanuit de studie heb je vooral de theorie meegekregen en tijdens een stage leer je hoe je deze in de praktijk kunt inzetten. Daarnaast ben je tijdens je stage niet slechts bezig met notities schrijven, maar zie je ook hoe dat in de praktijk wordt gebruikt doordat je mee mag naar zittingen of meehelpt met het schrijven van processtukken. De sfeer is informeel en omdat het kantoor niet zo groot is, krijg je de kans om je kantoorgenoten in korte tijd te leren kennen en van alles te vragen over de advocatuur.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven