Erasmus School of Law zet in op digitale bibliotheek

Delen:

De Erasmus School of Law geeft haar studenten toegang tot tweemaal zoveel juridische boeken als voorheen, zonder dat de studiekosten stijgen. Dit is mogelijk gemaakt via een grote digitale bibliotheek, die tot stand gekomen is in een unieke overeenkomst met een aantal uitgeverijen, waaronder Boom Juridische uitgevers en Kluwer. Het is voor het eerst dat in de Nederlandse universitaire wereld op deze wijze en op deze schaal digitale literatuur wordt aangeboden.

De Erasmus School of Law is dit studiejaar gestart met innovatief kleinschalig onderwijs in Erasmus Law College. De grote digitale bibliotheek maakt hier een belangrijk deel van uit.

Wirt Soetenhorst, directeur Boom Juridische uitgevers: ”De studenten kunnen enorm profiteren van de service die de digitale bibliotheek hen biedt: de onbeperkte toegang, het gemak in gebruik, de uitgebreide zoekfunctie, de mogelijkheid aantekeningen in boeken te maken en voor hun opdrachten te  gebruiken. Ik verwacht dat dit project een trend zal zetten in het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs.”

Erasmus School of Law verwacht veel van het nieuwe onderwijsmodel. Onderwijsdecaan Suzan Stoter: “De kern van Erasmus Law College is dat studenten in kleine groepen van tien, zelfstandig met de studiestof aan de slag gaan. Na de colleges analyseren ze samen juridische problemen, met vaak een actuele maatschappelijke context. De wetenschappelijke literatuur uit de digitale bibliotheek is hierbij van grote hulp. Uit onderzoek blijkt dat studenten in deze vorm van onderwijs veel meer plezier in hun studie hebben en daardoor ook harder werken. Ze stimuleren elkaar tot een topprestatie. Bovendien doen ze niet alleen juridische kennis op, maar ook sociale en onderzoeksvaardigheden. Daarbij heeft deze manier van onderwijs veel raakvlakken met de latere beroepspraktijk.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven