EU-burgers krijgen meer recht op hulp

Delen:

Burgers van de Europese Unie krijgen meer recht op hulp van een ambassade van een EU-lidstaat. De bijstand zal worden versterkt, maakte de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de unie, woensdag bekend.

Een ambassade of consulaat van een EU-lidstaat is verplicht elke EU-burger te helpen bij rampen of andere problemen buiten de unie, wanneer het land van de burger ter plekke niet is vertegenwoordigd. De commissie wil onder meer de rechtszekerheid verbeteren. Daarnaast begint de commissie een website waar burgers terechtkunnen voor de zogenoemde consulaire bescherming.

Het is uiterst belangrijk dat elke EU-burger waar ook ter wereld en ongeacht zijn nationaliteit weet waar en hoe hij in een crisissituatie een helpende hand kan krijgen, aldus Europees Commissaris Viviane Reding (Justitie). (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven