Eva Knipschild, ReulingSchutte, over zakelijke mediation

Overstap van de week is Eva Knipschild. Knipschild is onlangs overgestapt van advocatenkantoor Kennedy Van der Laan naar ReulingSchutte, waar zij als zakelijk mediator per 1 januari 2021 samen met Casper Schouten toetreedt als nieuwe partner.

Delen:

Eva Knipschild ReulingSchutte
Foto: Abel Ponger

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
De laatste tien jaar als advocaat deed ik steeds meer mediations op het gebied van arbeid, medezeggenschap en allerlei vormen van zakelijke samenwerkingen. Ik haal meer voldoening uit een geslaagde mediation dan uit een gewonnen zaak als advocaat, omdat je met elkaar constructief werkt aan een oplossing die voor alle partijen werkt. Daarom besloot ik me te focussen op mediation. ReulingSchutte is een van de bekendere kantoren op het gebied van zakelijke mediation, waar ik ook zelf mijn mediations heen stuurde als advocaat. De gesprekken over een samenwerking maakten mij erg enthousiast. Dat vergde nog wel wat loslaten; ik heb het fantastisch gehad bij Kennedy Van der Laan.

Is de zakelijke mediation in opmars?
Mediation wordt tegenwoordig gezien als serieus alternatief: een vorm van begeleid onderhandelen vanuit breed perspectief naar wat wél kan en helpt, in plaats van ‘wie gelijk heeft’. Ik merk dat steeds meer juridische professionals die toegevoegde waarde van mediation zien, en cliënten vaker begeleiden naar en aan de onderhandelingstafel. Sinds de oprichting in 2011 is het aantal zaken dat ReulingSchutte behandelt vertienvoudigd, en is het aantal mediators en ondersteunend personeel verdrievoudigd.

Wat maakt mediation zo leuk?
Elke zaak kan in mediation tot een oplossing worden gebracht met de juiste vragen en het commitment van partijen. Dat lukt ook in het merendeel van de gevallen. Van alle zaken die ReulingSchutte behandelt, wordt 90% succesvol afgerond.

U wordt per 1 januari tevens partner. Wat is uw doel voor de komende vijf jaar?
Mijn doel is om het kantoor verder te helpen groeien en de huidige positie in de markt verder te versterken. Naast het aantal zaken neemt ook de omvang ervan toe: geschillen zijn complexer van aard, met meerdere betrokken partijen en een groter financieel belang. Dat biedt ruimte voor ambitie en goede mediators.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven