Eva Lammers (JPR Advocaten) over een sneller kloppend hart

Student-stagiair van de week is Eva Lammers. Eva liep stage bij JPR Advocaten. “Ik werd op mijn eerste stagedag meteen in het diepe gegooid: er worden geen opdrachten voor je geregeld, maar jij regelt de opdrachten.”

Delen:

Eva Lammers

Eva Lammers (23) studeert arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden en zit in de afrondende fase van haar master. Zij verwacht in het najaar van 2023 af te studeren. Zij liep stage bij JPR Advocaten in Deventer van mei tot juli dit jaar na eerder stages te hebben gelopen in het westen. Op deze manier wilde ze kijken of haar hart sneller ging kloppen van een kantoor in het oosten. En dat bleek zo te zijn. 

Wanneer ben je begonnen met je studie en hoe heb je je keuze voor je master gemaakt?
Ik ben in 2018 begonnen met studeren. Eigenlijk wist ik direct, nadat ik het inleidende vak in de bachelor arbeidsrecht had gevolgd, dat ik waarschijnlijk deze master wilde doen. Dat kwam mede door de hoogleraar, die het vak erg levendig en leuk maakte. Het is ook een ontzettend leuk vak. 

Wat is je tot nu toe meegevallen aan je studie en wat tegengevallen?
Niets is me echt ‘meegevallen’ aangezien ik heel positief mijn studie inging. En nog steeds vind ik het juridisch vakgebied geweldig. De hoeveelheid stof die je moet leren tijdens de master voor je tentamens kan af en toe overweldigend zijn. Daarom is mijn tip om het wekelijks bij te houden en écht goed te plannen. Twee dagen voor het tentamen pas beginnen met studeren zit er niet meer in. 

Waarom weer terug naar het oosten?
Ik was aanvankelijk in het westen gaan studeren en stagelopen omdat ik graag in de grote stad wilde werken. Na enige tijd merkte ik hoe erg ik het oosten miste. Zo staat JPR Advocaten bijvoorbeeld meer lokale ondernemers bij: iets wat mij heel erg aanspreekt. Het restaurant waar je – in fictieve zin – in het weekend hebt gegeten, daar kun je maandag een zaak voor doen. Hoe leuk is dat. Ik ben geen fan van clichés, maar de spreuk ‘oost west thuis best’ is wel waar. 

En was het leuk om stage te lopen? Waar hield je je mee bezig?
Ik liep stage in Deventer. Deze periode was enorm leuk en interessant. De collega’s hebben dezelfde mentaliteit als ik: nuchter, geen poespas, what u see is what u get. Hierdoor voelde ik me meteen thuis. Ik hield me vooral – gezien mijn master – bezig met het arbeidsrecht en daar was ook alle ruimte voor. Daarnaast deed ik vastgoedrechtelijke zaken – iets waar ik tijdens een eerdere stage een interesse voor had ontwikkeld -, maar ook andere rechtsgebieden. Het is een kantoorbrede stage die je kunt invullen zoals je wil. 

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je stage geleerd hebt?
Dat advocatuur niet hoogdrempelig hoeft te zijn. Bij JPR is iedereen aanspreekbaar en easy-going. Je kunt bij al je collega’s binnenlopen. Zo is ook de houding naar cliënten: alle advocaten zijn benaderbaar. 

Je krijgt bij JPR meteen veel vertrouwen. Zo leer je ook heel zelfstandig te zijn. Ik werd op mijn eerste stagedag meteen in het diepe gegooid: er worden geen opdrachten voor je geregeld, maar jij regelt de opdrachten. Een goede werkwijze, vind ik. Zo maak je echt je eigen stage met de rechtsgebieden die jij leuk vindt én leer je assertief te zijn. Iets wat je in je latere loopbaan ook behoort te zijn bij contact met cliënten. 

Wat is je tip voor medestudenten als het gaat om stagelopen?
Wees niet te perfectionistisch. Dat is iets wat ik ook nog steeds leer. Tijdens eerdere stages was ik méga streng voor mezelf: iets wat alleen jezelf in de weg gaat zitten, want je bent immers nog aan het leren. Een stage hoort je vooral een beeld te geven van het kantoor, en daarnaast ook heel erg leuk te zijn! Wees daarnaast niet bang om mensen aan te spreken of om hulp te vragen en leer de collega’s kennen. Zij maken het kantoor.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven