Ewout Jansen gestart met Voetnoot Advocatuur

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Ewout Jansen is op 28 februari 2020 begonnen met Voetnoot Advocatuur in Utrecht. Daarvoor werkte Ewout als Senior Counsel bij LEAN LAWYERS. Hij is gespecialiseerd in IP, ondernemingsrecht en procesrecht.

“De benaming van kantoor is een knipoog naar mijn CV en de bescheiden opzet en omvang van de onderneming. Toch toont de naam ook zelfbewustheid en inhoud. Bij de Hoge Raad heb ik veel ervaring opgedaan met het correct onderbouwen van juridische standpunten aan de hand van jurisprudentie, literatuur en wetsgeschiedenis. Volgens mij is het juist vanwege deze inhoudelijke “theoretische” invalshoek dat ik in praktisch opzicht beschik over een uitstekende track record als het gaat om de procedures waar ik bij betrokken ben geweest. Ook heb ik regelmatig succesvol schikkingen weten te bereiken. De benaming is in de advocatuur eveneens onderscheidend, omdat het geen oubollige verwijzing betreft naar een sjiek klinkende achternaam uit vervlogen tijden, maar iets zegt over de visie van de onderneming. In de advocatuur wordt naar mijn smaak te makkelijk gepretendeerd dat “praktisch” in “eenvoudige oplossingen” met ondernemers moet worden “meegedacht”, terwijl advocaten in de eerste plaats hun eigen (huis)werk moeten doen. […]”

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Wilt u ook een carrièrestap melden? Klik hier.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top