Externe toezichthouder voor persoonsgegevens?

Delen:

De controle op omgang met persoonsgegevens moet gebeuren door een onafhankelijke, externe toezichthouder. De waakhond mag geen andere taken hebben, zoals advisering of voorlichting. Dat staat in een donderdag uitgebracht advies van een commissie onder leiding van oud-burgemeester Annie Brouwer-Korf.

De commissie pleit voor een splitsing van taken, omdat een toezichthouder de handen vrij moet hebben om stevig en onafhankelijk te kunnen optreden.. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) is echter tegen een dergelijke figuur. Het CBP houdt nu toezicht op de wijze waarop organisaties omgaan met persoonsgegevens en geeft tevens advies over nieuwe privacywetten. Voorzitter Jacob Kohnstamm vindt dat een logische combinatie.

De dagelijkse ervaring als toezichthouder helpt het CBP aan de kennis die nodig is voor goede voorlichting en advies. (Bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven