Nieuws

Femke Halsema voorzitter visitatiecommissie Rechtspraak

Foto Bob Bronshoff

Ex-politica Femke Halsema (GroenLinks) is benoemd tot voorzitter van de visitatiecommissie die in 2018 de kwaliteit van de Rechtspraak gaat beoordelen. Edith Hooge is vicevoorzitter. Zij is hoogleraar Boards and Governance in Education aan de Universiteit van Tilburg.

De visitatiecommissie bestaat uit negen externe en zes interne leden. Onder de externe leden bevinden zich drie juristen: voormalig algemeen deken Walter Hendriksen (Van Doorne), directeur Philip Langbroek van het Montaignecentrum voor Rechtspleging en Conflictoplossing, van de Universiteit Utrecht en plaatsvervangend hoofdofficier Gert Veurink van het arrondissementsparket Noord-Nederland.

Namens de rechtspraak zijn vertegenwoordigd: Takvor Avedissian (president Rechtbank Overijssel), Nienke Hofman (stafjurist handelsrecht rechtbank Oost-Brabant), Corrie ter Veer (senior raadsheer handelsrecht gerechtshof Arnhem-Leeuwarden), Jack Verhoeven (raadsheer handelsrecht gerechtshof Den Bosch), Nol Vermolen (rechterlijk bestuurslid rechtbank Zeeland-West-Brabant) en Yvon van Wezel (rechter bestuursrecht rechtbank Gelderland).

De Rechtspraak houdt elke vier jaar een visitatie om de kwaliteit te evalueren. De visitatie gaat in januari 2018 van start en wordt begin 2019 afgerond.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures