Frederieke Rijlaarsdam (Dirkzwager) over voetballen in Pittsburgh

Frederieke Rijlaarsdam liep stage bij Dirkzwager, en binnenkort reist ze af naar de Verenigde Staten om aan de Point Park University in Pittsburgh een Master of Business Administration te volgen. "Dat ga ik doen in combinatie met voetballen voor het universiteitsteam."

Delen:

Frederieke Rijlaarsdam

Frederieke Rijlaarsdam, 20 jaar, doet de bachelor rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Ze verwacht deze in juni 2024 af te ronden. Ze liep in mei stage bij Dirkzwager in Arnhem, op de afdeling arbeidsrecht.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik heb gekozen om stage te lopen bij dit kantoor omdat ik op een arbeidsrechtcongres aan de praat geraakt was met twee advocaten die al bij kantoor werkten. Het klikte goed en ze spoorden me aan een mail te sturen om stage te komen lopen bij hen op de sectie. 

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik had verwacht dat er een soort onderlinge hiërarchie zou zijn, maar dit viel erg mee. Iedereen was enorm aardig en benaderbaar. 

Wat moet je zoal doen?
Het voordeel van de grootte van Dirkzwager is dat het een brede arbeidsrechtsectie heeft, zodat ik van alle gebieden van het arbeidsrecht wat kon ervaren. Ik mocht mee naar besprekingen met cliënten om vervolgens een memo te schrijven die de advocaat verder kon gebruiken in het advies aan de cliënt. Ook heb ik geholpen met het doen van onderzoek naar specifieke ontwikkelingen in het arbeidsrecht, en daar verschijnt binnenkort een artikel van.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik zal nooit vergeten dat op mijn tweede dag het jaarlijkse sectie-uitje plaatsvond en ik samen met de volledige sectie ging lasergamen en dat we daarna een hapje gingen eten. Dat was de perfecte manier om de competitieve kant van iedereen te leren kennen en ook ideaal om een beeld te krijgen van de manier waarop de volledige sectie met elkaar omgaat.

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring, en kun je daar wat meer over vertellen?
Ik vond het interessant om een bespreking met een cliënt mee te maken, waarna ik samen met een van de advocaten de beste strategie voor deze cliënt ging bespreken. Het was erg leuk om dit proces mee te maken en te merken dat mijn input ook serieus werd genomen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ja, op dit moment zeker. Mijn stageperiode heeft me nog enthousiaster gemaakt voor het arbeidsrecht en voor het beroep van advocaat.

Weet je al welke master je gaat doen?
Voordat ik ga beginnen met mijn master arbeidsrecht ga ik eerst naar de Verenigde Staten (Point Park University in Pittsburgh) om daar een Master of Business Administration te volgen. Dit ga ik doen in combinatie met voetballen voor het universiteitsteam (ik voetbal al sinds m’n vijfde, dus dit is een droom die uitkomt). Daarna wil ik graag nog de master arbeidsrecht in Nederland volgen, waardoor ik uiteindelijk advocaat kan worden.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Ik hoop over tien jaar veel van de wereld gezien te hebben en een baan te hebben waar ik elke dag met veel plezier heen ga. Mogelijk is dat een baan als advocaat, maar dat durf ik nog niet te zeggen!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven