Frédérique Kuiper (BG.legal) kijkt uit naar memorabele IE-zaken

Overstap van de week is Frédérique Kuiper. Kuiper is per 1 januari als advocaat overgestapt van VDB advocaten naar BG.legal. Ze is gespecialiseerd in het Intellectuele Eigendomsrecht en Reclamerecht.

Delen:

Frédérique Kuiper (BG.legal) kijkt uit naar memorabele IE-zaken

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Wat heeft u als eerste op uw bureau gezet?
Na een warm welkom met een mooie bos bloemen voelde ik mij zeker (al meteen) thuis bij BG.Legal! Deze mooie bos bloemen heb ik direct op mijn bureau gezet. Aangezien we bij BG.Legal flexplekken hebben en vanwege covid-19 voor een groot deel thuiswerken, is dit (voorlopig) het enige op mijn bureau. Wel heb ik een eigen plank in een dossierkast, daar ligt één van de twee doosjes met mijn kersverse BG.Legal-visitekaartjes.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Een fijn team waarmee ik intern kan sparren over het intellectuele eigendomsrecht. Bij het vorige kantoor waar ik werkte was er ook zeker genoeg ruimte om te kunnen sparren met (gezellige) collega’s, maar niet over dat specifieke rechtsgebied. Aangezien het intellectuele eigendomsrecht het rechtsgebied is waar ik mij op focus en verder in wil ontwikkelen, ben ik erg blij dat ik nu een team om me heen heb met dezelfde focus. 

Wat wordt uw grootste uitdaging?
Ik ben niet bepaald een ochtendmens. Het op tijd zijn (lees: zonder just out of bed look) voor het (Teams) opstartmomentje om 8:45, dat wij iedere ochtend met ons team hebben, zal dan ook zeker een uitdaging worden.

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
Niet origineel, maar wel van toepassing, mijn eerste zitting bij de rechtbank. We mochten (vanuit Eindhoven) helemaal naar rechtbank Middelburg. Dat was dan ook een flinke rit met een ex-collega. Deze zaak is me het meeste bijgebleven, niet omdat de zaak zelf zo spannend was (overigens was de eerste keer pleiten wel spannend), maar omdat het een erg gezellig dagje uit was!

Opvallend was wel dat de advocaat-wederpartij niet fantastisch voorbereid was en de rechter daar (met een ietwat sarcastische ondertoon) korte metten mee maakte. De zaak hebben we uiteindelijk gewonnen.

Echt memorabele IE-zaken heb ik helaas nog niet gedaan. Maar wat niet is, kan nog komen. Ik heb er het volle vertrouwen in dat dit bij BG.Legal helemaal goed gaat komen!

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie of wat zou u dan in ieder geval bij u willen hebben?
Wederom, echt origineel is het niet, maar dat is dan toch mijn iPhone. Op die manier heb je tegenwoordig alles en iedereen bij je toch?!

Netflix, Videoland, een boek lezen of beluisteren, muziek luisteren, alle sociale mediakanalen van voor naar achter bekijken, nieuwswebsites en -artikelen lezen, (juridische) blogs en artikelen schrijven, thuissporten (met bijvoorbeeld de Basic-fit app) en zelfs eten kun je tot aan je deur laten brengen. Veel meer dan dat heb ik niet nodig, hoewel… mijn vriend zou ik dan denk ik wel missen.

Neigt toch een beetje naar Sophie’s choice

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven