Freshfields verkiest beste Europese student Ondernemingsrecht

Vorige week heeft op het European Prize evenement de Belgische Caroline Daniels de prijs voor beste Student Ondernemingsrecht in Europa gewonnen. Dit evenement is een initiatief van advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer in samenwerking met Financial Times. De prijs werd uitgereikt door een internationale jury onder voorzitterschap van voormalig EU commissaris Frits Bolkestein.

De acht Europese finalisten moesten zich een dag lang verdiepen in een fictieve zaak en vervolgens tijdens een zinderend pleidooi de internationale jury overtuigen. Daarbij werd niet alleen gelet op vakkennis maar ook op teamspirit, aanpak en de mate waarin ze hun kalmte wisten te bewaren. Met de hoofdprijs, een studiebeurs ter waarde van 25.000 euro, wil de winnares volgend jaar haar Master of Law halen aan een universiteit in Zuid Afrika. De Nederlandse kandidaat ging naar huis met de derde prijs.

De wedstrijd werd 10 jaar geleden voor het eerst gehouden in Parijs. In die tijd mochten advocatenkantoren nog geen reclame maken. Door een wedstrijd te organiseren voor de beste student ondernemingrecht en bij die gelegenheid ook klanten uit te nodigen, kon Freshfields toch aan een geoorloofde vorm van publiciteit doen. Inmiddels is de wedstrijd uitgegroeid tot een Europees platform waar getalenteerde studenten op een competitieve manier zich kunnen verdiepen in de internationale overname praktijk.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven