Fugro neemt JDR Marine Cables over

Delen:

Bodemonderzoeker Fugro neemt JDR Marine Cables over. JDR Marine Cables ontwerpt en produceert speciale kabels voor onderzee toepassingen voor olie en gas, geofysische en defensie marktsegmenten. Verkoper is JDR, een portfolio company van Vision Capital, een Brits private equity-fonds.

Adviseurs Fugro NV:
De Brauw Blackstone Westbroek (Anja Mutsaers, Bernardina Zuideveld), Bryan Cave LLP (Gupinder Assi)

Adviseurs JDR, Vision Capital:
AKD (Matthijs Ingen-Housz, François Koppenol, Remco Bosveld, Nienke Bollen, Marije Osse, Sabina Smallegange, Erwin Rademakers, Diane de Vries)

Matthijs Ingen-Housz, dealmaker voor AKD: “Deze deal is een voorbeeld van een ontwikkeling die we dezer dagen veel zien. Alles wordt klaargemaakt voor een snel controlled auction proces, maar direct voor de beoogde aanvang van de veiling krijgt een strategische partij de kans om een zodanig bod neer te leggen dat het veilingproces niet opgestart wordt. We zien een aanzienlijk toegenomen activiteit van strategische partijen in de mid-market. Vele strategische partijen, zowel familiebedrijven als beursfondsen, hebben inmiddels ruimschoots liquide middelen die gebruikt worden om middelgrote strategische acquisities te doen; kralen te rijgen. Overigens blijven ook vele private equity huizen zeer geïnteresseerd kijken naar in Nederland gevestigde bedrijven – private equity contacten vragen mij om alert te zijn op mogelijke opportunities. Ten tijde van de finale onderhandelingen bij deze deal was het Huwelijk van de Eeuw gaande en alle Engelsen hadden vrij; nou ja, bijna alle… De mannen van Vision Capital hadden zich door de mensenmenigte naar hun kantoor in Mayfair geworsteld. Ze vertelden over het vrolijke volksfeest dat ze vanuit hun raam konden gadeslaan, terwijl wij via conference calls en de uitwisseling van concepten bezig waren met de laatste loodjes. Bryan Cave en De Brauw traden op als adviseurs van Fugro. Het was erg prettig en efficiënt weer te werken met hetzelfde team van De Brauw waarmee we een paar maanden geleden ook een transactie uitonderhandelden. Mijn kantoorgenote Diane de Vries heeft verscheidene financieringstransacties begeleid voor JDR Marine Cables. Op initiatief van het JDR management nam private equity eigenaar Vision Capital contact met ons op. Hen sprak aan dat het voorgestelde team zowel uitgebreide private equity ervaring heeft als goede banden met JDR.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven