Germ Kemper helpt De Haan

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Oud-deken en tuchtrechtspecialist Germ Kemper staat De Haan Advocaten & Notarissen bij in het hoger beroep over de aardbevingszaak. De Haan is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de Raad van Discipline van 8 januari over de succesfee die De Haan hanteert. Volgens de Raad van Discipline is die vorm van resultaatsafhankelijke betaling in strijd met het verbod op no cure no pay.

Provisie

De Haan procedeerde via de zelf opgerichte Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) namens 4.000 gedupeerde huizenbezitters tegen de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). De cliënten legden ieder honderd euro in. Bij winst zou De Haan een provisie krijgen van vijf tot tien procent van de schadevergoedingen. Deken Rob Geene diende daarover een dekenbezwaar in.

Bijval

De Haan zegt na de uitspraak van de Raad veel bijval te hebben gekregen. “We zien het hoger beroep dan ook met vertrouwen tegemoet, zeker met een advocaat als Kemper aan onze zijde,” stelt Hans Silvius, directeur van De Haan.

Ook na het veto van de Raad van Discipline heeft geen van de 4.000 deelnemers opgezegd, zegt Silvius. De Haan Advocaten & Notarissen heeft bij het aanpakken van de NAM veel succes geboekt. Na de rechtbank heeft recent ook het gerechtshof, bij arrest van 23 januari, de deelnemers in het gelijk gesteld.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top