Gimv neemt belang in Claymount

Delen:

De Belgische investeerder Gimv neemt een belang van 42,5 % in het Nederlandse röntgentechnologiebedrijf Claymount. De deal vindt plaats middels een management buyout; het management behoudt de overige aandelen.

Adviseurs Gimv
Houthoff Buruma (Angenita Pex, Loet Venrooy, Sharon Kaufmann, Jurgen Theeven, Ageeth Panman)

Adviseurs Claymount
De Breij Evers Boon (Dennis de Breij, Niels Kloppenburg)

Angenita Pex, dealmaker voor Houthoff Buruma: “Claymount is opgericht in 1984 en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in hoogvoltage kabelassemblages en andere systeemcomponenten, welke worden geleverd aan fabrikanten van röntgeninstallaties. Deze onderdelen worden op klantspecifi catie geproduceerd en dienen te voldoen aan zeer hoge kwaliteitsniveaus en te werken onder de meest extreme omstandigheden (350.000 volt). Claymount, een snelgroeiende nichespeler in de röntgenindustrie, bedient haar markten vanuit vestigingen in Europa, Noord- Amerika en Azië en heeft momenteel meer dan 150 medewerkers in dienst en behaalde in 2008 een omzet van 15,2 miljoen euro. Via deze management buy-out heeft Gimv een belang van 42,5 procent genomen in de Claymount groep; CEO Jeffrey R. Tierie en andere leden van het managementteam hebben de resterende aandelen behouden. Met de investering in Claymount investeert Gimv in de sector voor medische apparatuur en in het bijzonder het medische röntgensegment waarin een aantal interessante ontwikkelingen gaande is dat Claymount volop kansen biedt. Het doel voor de komende jaren van zowel het management als de aandeelhouders van Claymount is de groei van de groep te versterken, zowel organisch als door het toepassen van een actieve ‘buy-and-build’ strategie.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven