Global marine services business van Ashland Inc. overgekocht

Delen:

Private equity firm J.F. Lehman & Co heeft de global marine services business gekocht van Ashland Inc., een onderneming beursgenoteerd aan de NYSE. Een substantieel deel van de aankoop bevindt zich in Nederland, de koopprijs bedraagt circa 120 miljoen dollar.

Adviseurs J.F. Lehman & Co
Dirkzwager (Claudia van der Most, Karen Verkerk, Eva Nass, Anne Claire Sillevis Smitt), New York: Blank Rome LLP, Curacao: STvB Advocaten (Robin van Bokhorst, Martijn Moerdijk) Londen: Jones Day, PriceWaterhouseCoopers (New York: Hendrik van Duijn)

Adviseurs BNP Paribas Securities Corp, CIT Capital Securities LLC, Siemens Financial Services, Inc. (senior debt financing)
NautaDutilh (New York: Elizabeth van Schilfgaarde, Pim Hakkart, Marja van Ravenstein)

Adviseurs Ashland Inc
Baker & McKenzie (Kim Tan, Myriam Harrewijn)

Claudia van der Most, dealmaker voor Dirkzwager: “J.F. Lehman & Company richt zich exclusief en consistent op investeringen in ondernemingen op het gebied van defensie, luchtvaart en de maritieme wereld. Het wereldwijde netwerk van Ashland in de maritieme wereld is een mooie aanvulling op de core business van Lehman. De eisen van Lehman waren heel simpel: de deal moest op tijd worden geclosed, koste wat het kost. Deze tijdsdruk zorgde voor een dynamiek die je natuurlijk veel vaker ziet in deals en die zowel heel positief is (iedereen is erg gedreven, enthousiast en gericht op de closing) als negatief (de zoveelste slapeloze nacht). Uiteindelijk is het altijd bijzonder om op het moment vlak voor de closing toch weer te kunnen vaststellen dat alle puzzelstukjes waar zo hard aan is gewerkt in de voorafgaande maanden samenvallen en er – heel eventjes – niets meer te doen is.”

Karen Verkerk, collegadealmaker bij Dirkzwager: “Bij deze deal is gekozen voor een Nederlandse holdingstructuur. Deze moest onder behoorlijke tijdsdruk tot stand worden gebracht in verband met het wereldwijd inschrijven van branches voorafgaande aan de closing. Er zijn pakken declarations, uittreksels, afschriften en apostilles de wereld over gezonden. De notariële afdeling ondernemingsrecht leek soms net een Italiaans postkantoor. Aangezien een groot deel van het notariële werk in Nederland plaatsvond moest meermalen het Nederlands recht en de rol van de notaris daarin aan juristen in Angelsaksische landen worden uitgelegd en toegelicht. Ook collega notaris Kim Tan van Baker & McKenzie heeft daaraan zijn steentje bijgedragen. Al met al lukte het iedere keer weer om schier onmogelijke deadlines te halen. Duidelijk is wel dat alle internationale kantoren inmiddels het ultieme nut uit de beschikbare elektronica weten te halen en een leven zonder conference calls en Blackberry niet meer denkbaar is.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven