Greenberg Traurig richt praktijkoverschrijdende, internationale waterstofsectie op

Om in te spelen op de behoeften van cliënten in de groeiende waterstofsector heeft Greenberg Traurig, LLP een praktijkoverschrijdende, internationale waterstofsectie opgericht. Marijn Bodelier, shareholder van de vestiging in Amsterdam en William Garner, co-chair van de wereldwijde praktijkgroep Energy & Natural Resources zijn de initiatiefnemers van de waterstofsectie.

Delen:

Greenberg Traurig richt praktijkoverschrijdende internationale waterstof-sectie op

Advocaten van Greenberg Traurig van verschillende praktijkgebieden voegen zich bij de waterstofsectie van Garner en Bodelier. Deze praktijkgebieden omvatten energie, financiering, projectontwikkeling, zekerheden, emissiehandel, overheidssubsidies, regelgeving, financiën en belastingen.

“Het toenemende gebruik van waterstof als drager voor energieopslag en als alternatieve brandstofbron brengt een groot aantal juridische vragen met zich mee, die vele disciplines doorkruisen. Door het geografische platform van Greenberg Traurig en de samenwerking tussen de verschillende praktijken heeft onze waterstofsectie de unieke positie om cliënten een totaalpakket te bieden voor complexe waterstofaangelegenheden”, aldus Garner.

Greenberg Traurig staat toonaangevende bedrijven bij in de waterstofsector, waaronder projectontwikkelaars, fabrikanten en eindgebruikers. De leden van de waterstofsectie hebben gezamenlijk uitgebreide ervaring op het gebied van duurzame energieprojecten, de aanleg en ontwikkeling van aardgaspijpleidingen, de ontwikkeling van koolstofafvang en -opslag, milieuvergunningen, projectfinanciering, belastingen, transacties en toezicht- en handhaving.

“De combinatie van onze teamleden stelt ons in staat om cliënten tijdens de verschillende fases van een waterstofontwikkelingsproject te adviseren en om cliënten te begeleiden bij de juridische aspecten van het aanpakken van nieuwe zakelijke kansen in wat de ‘waterstofeconomie’ genoemd kan worden”, aldus Bodelier.

Waterstof wordt als brandstof gebruikt in warmtetoepassingen, transport en de productie van elektriciteit. Wanneer waterstof geproduceerd wordt met behulp van hernieuwbare energie (Groene Waterstof) of in combinatie met koolstofafvangtechnologieën (Blauwe Waterstof), kan waterstof een volledig circulaire, koolstofvrije energiebron worden die op commerciële en industriële schaal opgeslagen, vervoerd en toegepast kan worden.

Technologische vooruitgang, milieubeleid, stimuleringsmaatregelen en mandaten en de groeiende vraag naar duurzame investeringen en financiering (waaronder programma’s voor milieu- en sociaalbeleid (Environmental, Social and Governance)) lijken bij te dragen aan het creëren van kansen in de waterstofeconomie. Deze factoren stimuleren waarschijnlijk ook de ontwikkeling van waterstofprojecten en activa die gebruikmaken van waterstof.

“Terwijl het wereldwijde momentum toeneemt om de uitstoot van koolstof te verminderen, heeft waterstof zich ontwikkeld tot een belangrijk alternatief om overvloedige koolstofarme energie te leveren als vervanging voor koolwaterstoffen. Aangezien het zakelijke en juridische landschap van de waterstofeconomie zich blijft ontwikkelen, is het ons doel om onze uitgebreide kennis van de energie-industrie te combineren met deze industrie specifieke focus om cliënten een breed scala aan ervaring en middelen te bieden”, aldus Kenneth M. Minesinger, co-chair van de wereldwijde praktijkgroep Energy & Natural Resources.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven