Hakenkruis op brievenbus Utrechts advocatenkantoor gespoten

Bij het Utrechtse kantoor Schyns Advocaten zijn door onbekenden verschillende vernielingen aangericht. De advocaten tasten in het duister over de reden waarom hun pand doelwit is.

Delen:

Depositphotos_140994610_S-politielint
foto: Depositphotos

Een hakenkruis op de brievenbus, vernielde ramen, her en der zwarte verfresten: toen de eerste kantoorgenoot van Schyns Advocaten op 12 april ‘s morgens bij het pand aan de Maliebaan in Utrecht arriveerde, schakelde hij meteen de politie in.
Die deed na de melding sporenonderzoek en vroeg camerabeelden op bij omliggende panden. Onduidelijk is of het gaat om vandalisme of dat het een doelgerichte actie betreft; de recherche doet daar onderzoek naar.

Gissen

De vier advocaten van het sinds 2006 bestaande kantoor tasten in het duister over de achtergrond van de vernielingen. “Voor ons is het gissen naar het waarom van dit incident. We zijn in afwachting van de bevindingen van de politie”, aldus advocaat Piet-Hein van der Vleuten tegen het AD. Het kantoor houdt zich vooral bezig met civiel recht, niet met strafrecht. “Voor zover ons bekend werken we niet op risicogebieden, al is het in ons vakgebied bekend dat er in het persoons- en familierecht ook wel eens iets gebeurt. Maar wat betreft dit incident hebben we geen idee wat er achter kan zitten.”

Kantoor beschoten

In december 2020 was het ook al raak bij een advocatenpand aan de Utrechtse Maliebaan. Toen werd een kantoor, waarin onder meer de strafrechtadvocaten Louis de Leon en Yassine Bouchikhi gevestigd zijn, beschoten. Enkele maanden eerder werd een ander strafrechtkantoor onder vuur genomen: in augustus 2020 werd het pand van Kuijpers & Nillesen in Amsterdam beschoten, waar onder andere Jan-Hein Kuijpers werkt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven