Houthoff Buruma wint Financial Times Innovative Lawyers Award

Delen:

bekerHouthoff Buruma heeft de Financial Times Innovative Lawyers Award gewonnen voor zijn internationale strategie. In de categorie ‘Most Innovative Law Firm in International Strategy’ won Houthoff Buruma op grond van zijn innovatieve China strategie. In deze categorie waren tien genomineerden, waaronder Slaughter & May, Allen & Overy, Herbert Smith en White & Case. Houthoff Buruma is het eerste kantoor in Nederland dat deze award won.

Om in te spelen op de groeiende aanwezigheid van Chinese bedrijven en investeerders, beschikt Houthoff Buruma over een gespecialiseerde China praktijk. Deze praktijk adviseert bedrijven die investeren of ondernemen in Nederland of andere Europese landen, en begeleidt Europese bedrijven die ondernemen of investeren in China. Partners Michiel Wesseling en Jan-Paul van der Hoek leiden deze praktijk. Jaap Bosman is de manager.

De China praktijk van Houthoff Buruma heeft de innovatie award ontvangen voor een nieuwe manier die het mogelijk maakt dat Chinese bedrijven probleemloos kunnen blijven investeren in de Afrikaanse infrastructuur via bilaterale investeringsovereenkomsten. Daardoor kan een Chinees bedrijf via de oprichting van een entiteit in Nederland investeren in een Afrikaans land en wordt die investering beschermd binnen de Nederlandse BIT.

Managing partner Johan Rijlaarsdam over de award: “Vrijwel alle
advocatenkantoren richten zich als het om China gaat volledig op M&A
(fusies en overnames). Dat is een zwaar beviste vijver, met maar heel weinig
grote vissen. Onze aanpak is anders en heel succesvol. Het bedenken van
vernieuwende oplossingen zit bij ons in het bloed. We zijn blij met de
erkenning van de Financial Times.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven