Houthoff levert bijdrage aan klimaatgids

Delen:

Foto: Depositphotos

Houthoff heeft een bijdrage geleverd aan de Lex Mundi Global Climate Change Guide. Deze gids geeft informatie over beleid, maatregelen en wetgeving op het gebied van klimaatverandering in meer dan dertig jurisdicties.

Klimaatverandering en de regelgeving die daarmee te maken zal gevolgen hebben voor de bestaande bedrijfsmodellen. Het kan leiden tot innovatie, alternatieve vormen van samenwerking, nieuwe financieringswijzen en andere risicoanalyses. Ook kunnen de beperkingen van bestaande juridische concepten worden blootgelegd. In veel gevallen zal het een andere manier van denken meebrengen, zowel juridisch als in het algemeen. De betrokken belangen voor bedrijven zijn vaak omvangrijk, terwijl de juridische kaders (nog) niet altijd duidelijk zijn. Om hen te helpen risico’s te identificeren en te beperken is de Lex Mundi Global Climate Change Guide geschreven.

Nederlands hoofdstuk

De gids geeft informatie over de situatie in meer dan dertig landen. Marloes Brans en Marc van Breuge hebben namens Houthoff bijgedragen aan het Nederlandse hoofdstuk. Brans is Head of Climate Change bij Houthoff, en gespecialiseerd in milieurecht en ruimtelijk ordeningsrecht. Van Beuge is gespecialiseerd in energierecht, energie- en chemieprojecten.

Urgenda-zaak

De interactieve publicatie stelt gebruikers in staat om de informatie per jurisdictie op te zoeken en te downloaden, of om de informatie van meerdere rechtsgebieden met elkaar te vergelijken. Er wordt per land informatie gegeven over het beleid, maatregelen en wetgeving op het gebied van klimaatverandering. Ook komt de rechtspraak op dit gebied aan de orde. Zo wordt in het hoofdstuk over Nederland de Urgenda-zaak genoemd ( “the landmark civil law based climate law case”).

Lex Mundi

Lex Mundi is het grootste netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren ter wereld. Houthoff is het enige advocatenkantoor in Nederland dat lid is van Lex Mundi

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven