Hovik Hovhannisyan (Van der Feltz) kreeg ‘gave opdrachten’

Student-stagiair van de week is Hovik Hovhannisyan. Hovik liep stage bij Van der Feltz advocaten. Hij had van tevoren niet gedacht dat je meteen al zulke gave opdrachten zou krijgen als hij heeft gehad.

Delen:

Hovik Hovhannisyan is vijfentwintig jaar oud en studeert Staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht. Hij verwacht in juli 2022 af te studeren. Afgelopen academisch jaar heeft hij een tussenjaar ingepland om praktijkervaring op te doen bij verschillen juridische organisaties. Hij liep stage bij Van der Feltz Advocaten, in de maanden oktober en november van 2021.

Waarom heb je voor Van der Feltz advocaten gekozen?
Bij een Meesterweek-evenement in 2019 (van de Juridische Faculteitsvereniging in Rotterdam) bezocht ik het kantoor. Vanaf dat moment was mijn interesse in de advocatuur gewekt. Mijn persoonlijke interesses liggen voornamelijk binnen het staats- en bestuursrecht. Binnen deze rechtsgebieden is Van der Feltz een bijzonder deskundig kantoor. Daarbij sprak mij de fijne en persoonlijke sfeer aan en het feit dat het een nichekantoor is. Toen ik wist dat ik een student-stage binnen de advocatuur wilde lopen, was dit kantoor het eerste kantoor dat bij mij op kwam.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik had geen heldere verwachtingen, vooraf was ik vooral heel nieuwsgierig. Wel was ik positief verast door de opdrachten die ik kreeg. Als student-stagiaire mocht ik al conceptadviezen schrijven voor cliënten. Je verwacht niet direct dat je zo snel zulke gave opdrachten krijgt als student. Waar ik niet door was verrast, maar heel erg kon waarderen was het feit dat iedereen heel benaderbaar was. Ik kon bijna op elk moment van de dag bij iedereen op kantoor binnenlopen voor wat toelichting over een bepaalde zaak of gewoon een praatje.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Ik heb mijn motivatiebrief, cv en cijferlijsten toegezonden, als reactie hierop werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Enkele weken na dit gesprek kreeg ik telefonisch het bericht dat ik mocht komen stagelopen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik werd in de tweede week van mijn stage al meegenomen naar een vastgoedborrel. Hierbij kreeg ik ook de gelegenheid om op een iets informelere manier kennis op te doen over het vak van een advocaat. Ook mocht ik diezelfde week al een heel interessante zitting bij de Raad van State bijwonen. Hierbij kon ik mezelf vooraf inlezen in de materie waar je als ‘normale’ bezoeker van een zitting niet zo snel toegang toe hebt.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Het was wellicht goed geweest om mij van tevoren te verdiepen in de specifieke praktijken van de verschillende advocaten. Hiermee kan je sneller uitvinden welke praktijk goed bij je past om daar dan ook zoveel mogelijk bij mee te kijken. Zo kan je zelf de inhoud van je stage meer vormgeven.

Wat was je grootste succes?
Naar aanleiding van een notitie die ik heb geschreven ben ik door een van de advocaten uitgenodigd om mee te werken aan een publicatie. Dat is natuurlijk heel gaaf om te mogen doen, zeker omdat het een onderwerp betreft dat mij erg interesseert.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven