Imke Smits (Trip advocaten en notarissen) over vertrouwen

Delen:

Imke Smits (22) is masterstudent Staats- en bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij verwacht in 2020 af te studeren. Van februari tot en met april 2019 loopt zij stage bij Trip Advocaten en Notarissen in Leeuwarden.

Waarom heb je voor Trip gekozen?
Vanwege de uitstekende reputatie in het Noorden van het land, en natuurlijk ook in de rest van Nederland. Verder had ik vele positieve verhalen gehoord van eerdere stagiairs en wilde ik zelf ook graag kennis maken met het kantoor. Daarnaast maakte het feit dat Trip expertise heeft in het Europese mededingings- en aanbestedingsrecht het kantoor voor mij zeer interessant.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Door de verhalen die ik van anderen had gehoord ging ik met goede verwachtingen mijn stage in. Ik heb eerder stage gelopen bij een kleiner kantoor in Assen en was dan ook benieuwd hoe het er bij een middelgroot kantoor aan toegaat. Als je bij een kantoor begint ga je altijd uit van de standaard werkzaamheden die binnen zo’n kantoor spelen, maar de inhoud van je opdrachten en de werksfeer verschilt natuurlijk altijd per kantoor. Dat was dus nog even afwachten!

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Trip heeft een goede band met de Universiteit Groningen en biedt aan studenten die werkzaam zijn aan de universiteit de mogelijkheid om twee maanden mee te draaien binnen het kantoor. Zelf werk ik bij de vakgroep Algemene rechtswetenschappen als werkgroepdocent en communicatietrainer. De procedure begon met het insturen van een motivatiebrief en cv. Samen met mijn collega’s van de universiteit werd ik uitgenodigd voor een kennismakingslunch met het hele kantoor. Zo konden we echt de sfeer proeven en op een informele manier kennis maken. Kort daarna kreeg ik te horen dat ik was aangenomen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Er hangt een heel fijne sfeer op kantoor. Het is redelijk hard werken, maar je wordt overal volledig bij betrokken. De advocaten hebben veel vertrouwen in de stagiairs. Ik voel mij hier dan ook echt onderdeel van het team.

Daarnaast mocht ik een paar weken geleden mee naar een comparitie bij het Hof in Leeuwarden. Daar gingen we tijdens de zitting naar ‘de gang’ om proberen te schikken. Ik vond het erg bijzonder om te zien hoe dit in z’n werk gaat en de advocaat zo ‘in actie’ te zien. Verder heb ik ook veel persoonlijke tips en ervaringen meegekregen voor als ik zelf aan de slag wil in de advocatuur.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Natuurlijk gaan dingen niet altijd zoals gepland. Achteraf gezien zijn er echt wel dingen die ik anders had willen aanpakken, maar een stage is uiteraard om te leren. Fouten maken hoort daar ook bij. Dat maakt een stage juist zo leerzaam en interessant!

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Ik ben op het moment op de helft van mijn stage. Gelukkig heb ik tot nu toe nog geen blunders gemaakt en ik hoop dat dit ook niet zal gebeuren, maar wie weet. De grootste successen tijdens zo’n stage zijn natuurlijk de momenten waarop advocaten daadwerkelijk gebruik kunnen maken van jouw advies. Dan heb je echt iets kunnen bijdragen aan een zaak.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Deze stage heeft voor mij bevestigd wat ik al lange tijd wist, de advocatuur is zeker iets voor mij!

Heb je zelf een stage gelopen en wil je ook graag een keer Student-stagiair van de week zijn, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven