Inez Weski verkocht haar kantoor tien dagen voor haar arrestatie

Inez Weski heeft Weski Advocaten overgedragen aan haar zoon Guy. De overdracht van het kantoor vond plaats op een opmerkelijk moment, zo meldt het FD: tien dagen voordat ze werd gearresteerd. Volgens haar zoon is dat toeval.

Delen:

Depositphotos_7618696_S-bewerkt
beeld: Depositphotos

De verkoop van het kantoor vond plaats op 11 april, blijkt uit onderzoek van het FD en Company. info.De vennootschap Weski Advocaten was in handen van de zussen Miriam (70) en Inez Weski (68). Het kantoor in Rotterdam werd ruim vijfenveertig jaar geleden opgericht door Miriam, Inez trad een paar jaar later toe. De overnemende partij was Luco BV, een vennootschap van Inez’ zoon Guy Weski.

Schok

Weski werd op 21 april aangehouden. Ze zit sindsdien vast op verdenking van deelname van de criminele organisatie van Ridouan Taghi, wiens verdediging ze heeft neergelegd. Volgens het Openbaar Ministerie zou Weski als doorgeefluik voor Taghi hebben gefungeerd en daarmee haar positie als advocaat hebben misbruikt.
De arrestatie van de door haar vakgenoten zeer gerespecteerde Weski veroorzaakte een schok in de advocatuur. Weski is inmiddels door de Rotterdamse deken voorlopig geschorst als advocaat.

Puur toeval

Aan het FD heeft Guy Weski laten weten dat de opmerkelijk timing van de overdracht “helemaal niets” te maken heeft met de aanhouding en op toeval berust. “Dat dan tien dagen nadat er was getekend mijn moeder wordt aangehouden, is puur toeval. Ik ben blij dat het allemaal nog gelukt is, anders waren we nu nóg verder van huis.”
De zussen Weski waren naar zijn zeggen al drie jaar bezig met de ontvlechting. Na de overdracht is Inez Weski volgens haar zoon medewerker van het kantoor geworden. “Ze is haar werk aan het afbouwen, hoewel ze dat moeilijk vindt.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven