Interview over de implicaties van een fatale ontgroening

In december 2018 overleed studente Sanda Dia aan de gevolgen van de ontgroening bij de Leuvense studentenclub Reuzegom. Wat vinden hoogleraar Joost Nan en universitair docent Sven Bakker van deze zaak? Een interessant interview van Erasmus School of Law over de implicaties van deze zaak.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Joost Nan is hoogleraar Straf- en Strafprocesrecht aan Erasmus School of Law, en Sven Bakker is universitair docent Straf- en Strafprocesrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Beiden hebben veel expertise op het gebied van uitzonderlijke excepties in het strafrecht.

Er spelen volgens Bakker in de zaak Sanda Dia “veel dingen die discutabel zijn, en dingen die relevant zijn voor de bestudering van het recht. Denk aan vragen als; hoe zit het als iemand instemt met iets, maar niet precies weet wat er gaat gebeuren? Wat als het uit de hand loopt? Hoe moet een rechter daarmee omgaan?” Lees het interview hier

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Wageningen University & Research zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top