Isa Zoutberg (CMS) over een erg leuke avond

Student-stagiair van de week is Isa Zoutberg. Ze wilde graag meer zien van CMS en hun arbeidsrechtpraktijk, en dat is gelukt!

Delen:

Isa Zoutberg

Isa Zoutberg (24) studeert arbeidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Zij verwacht dit jaar af te studeren en liep, in november en december 2023, stage bij CMS in Amsterdam, bij de praktijkgroep Employment & Pensions.

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
In april 2023 heb ik meegedaan aan de CMS Career Challenge, de business course van CMS in Amsterdam. De dagen waren gevuld met zowel inhoudelijke als sociale activiteiten, waardoor ik op laagdrempelige wijze kennis heb kunnen maken met CMS en de mensen die daar werkzaam zijn. Dit beviel mij erg goed en het smaakte naar meer. Ik besloot dan ook dat ik graag meer wilde zien van CMS en hun arbeidsrechtpraktijk.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Van vriendinnen kreeg ik wisselende verhalen te horen over het lopen van stage binnen de advocatuur, maar al met al kan ik zeggen dat mijn stage bij CMS veel leuker was dan ik had verwacht. Het is even wennen om van het studentenleven over te stappen naar een fulltime stage, maar je komt al snel in een ritme terecht. Daarnaast is het fijn om te merken dat de advocaten binnen mijn praktijk ook willen dat ik het meeste uit mijn stage haal. Hierdoor krijg ik de gelegenheid om met de verschillende facetten van het arbeidsrecht kennis te maken.

Wat moet je zoal doen?
Van tevoren verwachtte ik dat de werkzaamheden voornamelijk zouden bestaan uit jurisprudentieonderzoek, het opstellen van conceptadviezen en schrijven van memo’s. Dit komt eigenlijk ook overeen met de daadwerkelijke werkzaamheden. Vaak krijg ik een mail doorgestuurd van een cliënt, waarvoor vervolgens een concept moet worden opgesteld. Ik vind het leuk en interessant om te zien hoe het contact met cliënten plaatsvindt. Ook ontvang ik altijd de definitieve mail, waardoor ik goed inzicht krijg in de kwaliteit van mijn aangeleverde concept. Dit motiveert en het is erg leuk om te zien wat er van mijn concept daadwerkelijk naar een cliënt wordt gestuurd. 

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Halverwege de stageperiode vindt een diner plaats met alle student-stagiaires en juridisch medewerkers. Na dit diner gingen we nog ‘even’ een kijkje nemen bij het café De Blauwe Engel, omdat een aantal van ons daar nog nooit was geweest. Uiteindelijk zijn we tot sluitingstijd gebleven en hebben we een erg leuke avond gehad. 

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Als ik terugkijk op mijn stage dan zijn er eigenlijk geen dingen die ik anders zou aanpakken. Dit was mijn tweede stage, waardoor ik hetgeen dat ik daar anders zou doen, in deze stage heb kunnen implementeren. Dat was zeker een voordeel. Daarnaast is een stage bedoeld om kennis te maken met de praktijk en hierover te leren. Het is dan ook niet erg dat het niet altijd perfect gaat. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
In de eerste week vertelde ik aan een advocaat dat ik een opdracht had liggen voor een andere advocaat. Hierbij noemde ik per ongeluk een naam van iemand die helemaal niet op deze praktijkgroep werkzaam is. Dat was wel een beetje gênant, maar gelukkig konden we er beiden om lachen.

Mijn grootste succes is dat een door mij opgestelde conceptmail in zijn geheel is overgenomen en naar de cliënt is gestuurd. 

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Jazeker! Ik had al het idee om verder te gaan in de advocatuur en deze stage heeft dat idee alleen maar bevestigd.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Ik hoop dat ik over tien jaar werkzaam ben in de advocatuur en veel kennis heb opgedaan over het arbeidsrecht.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven