Jaarcongres NJV over juridische opleidingen

Delen:

Foto: Pexels

Het jaarcongres van de Nederlandse Juristen Vereniging heeft deze keer als thema ‘Herijking van de juridische opleidingen’. Het congres vindt plaats op vrijdag 8 juni 2018, in Filmmuseum EYE in Amsterdam.

Tijdens het jaarcongres worden de preadviezen van Margreet Ahsmann, Hanny Elzinga, Karel Kraan, Bert Niemeijer, Freek Schols, Birgit Snijder-Kuipers, Jonathan Soeharno en Jaap Winter besproken. Zij hebben preadviezen geschreven over de initiële juridische opleidingen en de beroepsopleidingen voor de verschillende juridische beroepsgroepen. Onderwerpen zijn onder andere het civiel effect, interdisciplinariteit, de opleiding tot overheidsjurist, het nieuwe opleidingshuis voor rechters, de togatoets voor advocaten en de opleiding voor notarissen. Leden van de NJV ontvangen de bundel met preadviezen eind mei per post. De preadviezen staan ook op de website van de NJV.

Tijdens de jaarvergadering vindt ook de prijsuitreiking plaats van het NJV Debattoernooi en de NJV-prijs.

Het jaarcongres 2019 zal gaan over ‘De actualiteit van territorialiteit en jurisdictie’. Preadviseurs zijn prof. dr. W.G. Werner, L.J.M. Boer LLM, prof. mr. M.W. Scheltema, prof. mr C.J.M. Arts, prof. mr. A.B. Terlouw en mr. dr. M.H.A. Strik.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven