Jan Willem Loman (YoumanFischer) over ‘alternative dispute resolution’

Overstapper van de week is Jan Willem Loman. Loman startte, samen met Mirjam Fiselier, Carst Joustra en Sanne Schreurs, YoumanFischer. Loman is zakelijk mediator en afkomstig van ReulingSchutte.

Delen:

Van harte gefeliciteerd, een nieuw kantoor. Heeft u een gat in de markt gevonden?|
Voor velen bekend: in de zakelijke markt, inclusief (semi-)overheid en bij maatschappelijke organisaties, is er een toenemende behoefte aan mediation en procesbegeleiding. En aan doortastende mediators met materiedeskundigheid en een juridische achtergrond. Ook rechters verwijzen steeds vaker naar mediation. Zie de recente Volt/Gündogan-zaak. Als optie zit mediation tegenwoordig in de ‘gereedschapskist’ van advocaten en bedrijfsjuristen, omdat het snel, efficiënt en costwise is.

Waarom ‘YoumanFischer’?
De naam is een creatieve combinatie van de namen van de oprichters. Beoogde uitstraling: zakelijk én persoonlijk, nationaal en internationaal. En ja, het gaat uiteindelijk om de you, de betrokken persoon achter het conflict.

U heeft dit kantoor samen met Mirjam Fiselier, Carst Joustra en Sanne Schreurs. Vormen jullie een ‘dream team’?
Wij zijn allen jarenlang advocaat geweest bij (middel)grote commerciële advocatenkantoren. De overstap naar voltijds mediation was een bewuste keuze. Overtuigd van de noodzaak om geschillen buiten de rechter om op te lossen, en daarbij betekenisvol te zijn. Waarbij de partijen in een vertrouwelijke setting zelf aan de knoppen kunnen draaien. Begeleid door een door de wol geverfde professional met kennis van zaken. Vier gelijkgestemden met vele vlieguren, die met elkaar kunnen sparren, elkaar respecteren en waarderen. Dus ja, een dream team. Met als drijfveer: een toonaangevend kantoor bij zakelijke mediations zijn. Door daadkrachtig te verbinden en zorgvuldig te begrenzen.

Hebben jullie de inrichting van het kantoor zelf gedaan?
Ons kantoor staat op een prachtplek in Amsterdam, tussen het Amstel hotel en de Nederlandsche Bank. Met passende vergaderkamers. Ook daarin is YoumanFischer onderscheidend. De lol van een startup is natuurlijk ook om grotendeels zelf de inrichting op te pakken.

Wat voor soort zaken denkt u te gaan behandelen?
Ik ben vijf jaar voltijds verbonden geweest aan ReulingSchutte. Een mooie tijd met mooie zaken. Nu is het tijd voor de volgende stap. YoumanFischer richt zich op begeleiding bij conflicten en ‘gedoe’ op de werkvloer, bij aandeelhouders en professionals en in handelsrelaties. Individueel en groepen/teams. In heel Nederland actief.

Trust the process, result will come.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven